Kugle gennem pressecenteret (opdateret)

06-08-2016 20:13
OL

I middagspausen under dressurkonkurrencerne i military gik en kugle gennem taget på presseteltet ved OL i Rio - vi undersøger sagen, lyder det fra officielt hold. Det har ikke noget med OL at gøre, understreges det, men informationerne mangler

Fotografer og journalister der dækker ridekonkurrencerne under OL er placeret bag stadion i et stort telt. Til middag i dag gik en kugle/projektil gennem taget i pressecenteret. Kuglen blev samlet op af pressechefen Anja Krabbe, og hun fortæller at OLs sikkehedsteam er på sagen. 

Ridekonkurrencerne afholdes midt i et militært område, hvor vi de seneste dage har hørt adskillige skud fra de omkringliggende øvebaner. Hvad der helt præcist er hændt, er endnu uvist.

- Hvordan kan du være så sikker på, at det ikke har noget med Legene at gøre, når du ikke ved, hvad der er sket? Blev der bl.a. spurgt om på et stort pressemøde her til aften, med deltagelse af adskillige medier. Efter Rio 2016 informationschef Mario Andrada, havde forsikret de mange pressefolk om, at det ikke var et anslag på Legene eller ridekonkurrencerne og pressen her i Deodoro. Stemningen blev noget ophidset, da der ikke kom noget klart svar fra informationschefen. Han lovede dog at vende tilbage med informationerne, som de indløber. Der foregår tekniske undersøgelser lige nu, og sagen bliver set på med største alvor. Formodningen er dog, at der er tale om en vilfaren kugle. 

- Vi har atleter fra hele verden her, og rytterne er rædselsslagen for hestenes sikkerhed, lød det fra pressen. - Et hvert liv er værdifuldt, og vi skal passe på alt liv i dette område, men vores sikkrehedsfolk understreger, at her er sikkert, fastslog Andrada. - Vi har vores mest erfarne teknikere og sikkerhedsfolk på denne hændelse, understregede han til slut. 

Holdleder Kimi Nielsen siger: - Vi må afvente, at der kommer noget mere konkret omkring dette. Og vi må have tillid til, at de tager sig af situationen, så vi kan føle os trygge. Vi må fokuserer på det, vi er her for. 

 

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev