KWPN-hingstekåringen er i fuld gang

30-01-2020 10:13
Avl

I Brabanthallen i den hollandske by 's-Hertogenbosch er et af verdens førende ridehesteavlsforbund KWPN nu i fuld gang med deres hingstekåring. Flere danskejede hingste vil blive fremvist og hyldet

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand og Jovian som nykårede verdensmestre for 5-års ved UVM i Ermelo i 2019. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ridehestene i de to avlsretninger dressur og springning er i klart overtalt ved KWPN-hingstekåringen, hvor man dog også kan opleve forbundets køreheste (tuigpaard) og den ældre ridehestetype, gelderlander. Det er dog den moderne ridehest, der er flest af, og KWPN er også det avlsforbund, hvor der hvert år fødes flest varmblodsføl, lige som forbundet kan bryste sig af endnu engang at have vundet WBFSH's rangliste for avlsforbund i både dressur og springning.

Hingstekåringen finder sted den 29. januar - 1. februar i Den Bosch ('s-Hertogenbosch) og startede i går med første fremvisning af springhestene. I dag torsdag fortsætter fremvisning af de unge springhingste, efterfulgt af bekendtgørelsen af hvilke hingste, der er kåret, og for første gang bliver der udråbt præmiehingste.

I eftermiddagens program vil der være en præsentation af springhingste kåret i 2018 og 2019 og heriblandt tidligere fløjhingst Kannan Jr. e. Cornet Obolensky og materialprøvevinder Lambada Shake AG e. Aganix du Seigneur, hvorefter de ældre springhingste Zirocco Blue VDL, Arezzo VDL og Eldorado van de Zeshoek vil blive hædret for deres virke i avlen. Sidst på eftermiddagen er der auktion, KWPN Select Sale, af 19 springhingste. I aften vil der være springclinic med Willem Greve og Sjaak Sleiderink.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag rider den danske berider Thomas Sigtenbjerggaard ind på gelderhingsten Kardieno, der også er kåret i Dansk Varmblod og er en af Helgstrands populære hingste og vinder af sidste års DRF-championat for 4-års heste. KWPN-hingsten Bordeaux vil blive udnævnt elitehingst (keur) og fremvist af sin rytter Renate van Uytert-van Vliet.

I fredag aftens showprogram vil hingsten Johnson blive hædret som Årets Hest i KWPN, og hans far, den netop afdøde Jazz, vil blive husket og hædret men en række topafkom på banen. I en dressurclinic om ungheste på vej mod Grand Prix vil Diederik van Silfhout vise tophingsten Expression, og danske Andreas Helgstrand slutter af som højdepunktet med den unge verdensmester Jovian.

Lørdag står i dressurhestenes tegn. Her er der fremvisning og kåring af de unge dressurheste, hvor der er danskkårede fædre som bl.a. Blue Hors Farrell, Eye Catcher, Franklin, Fürstenball, Sezuan, Vitalis og Zonik samt de mest indflydelsesrige hollandske faderhingste. Der vil yderligere være show med frieserheste samt en opvisning af Edward Gal og Hans Peter Minderhoud med deres unge talenter.

Hingstekåringen kan følges live via KWPN.tv.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen