Lær mere om fremtidens dressurhesteavl

30-09-2013 11:37

Signe Wiese

Avl

Vi lever i en tid, hvor finanskrisen for alvor har sat sine spor – også indenfor hesteavlen. De senere år er der blevet født langt færre føl end tidligere, og eksperter forudser, at vi vil komme til at mangle rideheste om få år. Det tager Dansk Varmblods region 2 fat på med to kursusarrangementer

Copyright Ridehesten.com
Claus Hansen med sit opdræt Åtoftens Zalina præsenteret af Emma Ahlberg.

Dansk Varmblods region 2 er meget optimistiske om fremtiden og mener bestemt, at det nu er tid til, at få ifolet hopperne igen og være leveringsdygtig med føl og ungheste, når efterspørgslen igen begynder at stige. Derfor har de arrangeret to kursusaftener, hvor medlem af avlsledelsen i Dansk Varmblod,  Claus Hansen, vil komme og dele sin enorme viden på avlsområdet og sin fantastiske viden om hingste fra både ind- og udland.

Den første aften vil han blandt andet gennemgå hingstelinier, og på den efterfølgende kursusaften vil han komme med sit besyv på deltagernes egne hoppestammer, og komme med forslag til hingstevalg til hver enkelt deltagers hoppe. Det foregår den 31. oktober 2013 kl. 19.00. Her vil Claus fortælle om avlen af dressurheste og fokusere på udviklingen i avlen af Varmblodsheste - hvor kommer vi fra, hvor er vi nu og hvor ønsker Dansk Varmblod, at vi skal være om 10 år. Derudover vil han gennemgå de europæiske hingstelinjer. Samme aften afholder regionen medlemsmøde.

Anden aften afholdes den 14. november 2013 kl. 19.00. Her vil Claus Hansen rådgive om det rigtige valg af hingst til vores hoppe. Denne aften får hver deltager mulighed for at drøfte egne hoppestammer og afstamninger, samt hingstevalg i forhold hertil. Deltagerne bedes på forhånd forholde sig til målet med deres avl og hvilke tre hingste man selv påtænker at anvende til den respektive hoppe.

Der er tilmeldingsfrist til medlemsmøde med kursusaften fredag den 25. oktober.

Begge aftner kommer til at foregå på Gefion i Sorø, Fulbyvej 15, 4180 Sorø. Læs meget mere og alt om pris og tilmelding på regions 2's hjemmeside.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen