Landstræner Bo K. Møller: De er mulige OL-deltagere

13-06-2021 16:14

Annika Knudsen Lorentsen

Den 22. juni udtages den rytter, som forventes at repræsentere Danmark ved dette års OL i Tokyo, og valget bliver mellem Emil Hallundbæk, Andreas Schou og Zascha Nygaard Andreasen - det fortæller landstræner, Bo K. Møller

Copyright Ridehesten.com
Emil Hallundbæk og Chalisco. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge har mange af de bedste danske ryttere været til start ved Longines EEF Nations Cup-stævnet ved Equitour i Uggerhalne, og landstræner Bo K. Møller har igen fået lov at se, hvilken form de danske ryttere er i. 

I år er et spændende år indenfor springning, idet, at der både skal sendes en individuel rytter afsted til OL i Tokyo og er hold afsted til EM i Tyskland. Det er derfor vigtigt for landstræneren at følge rytternes form, så han kan ende med at vælge de stærkeste kort til at repræsentere Danmark. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Quadrosson Ask. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det første, der skal udtages til er OL, og her fortæller Bo, at der sættes navn, på den rytter, der forventes at repræsentere Danmark den 22. juni. 

– Vi har nu udpeget tre ekvipager til shortlist, og det bliver blandt disse tre, at vi udpeger hvem, der skal afsted. Vi forventer at udpege denne ekvipager den 22. juni, og herefter vil de to andre ekvipager fungere som reserve i tilfælde af, at enten rytter eller hest hos den udvalgte ekvipage bliver forhindret. Vi kan udskifte indtil den udvalgte ekvipage, går ind i den karantæne, som der er forud for OL i Tokyo, forklarer Bo. 

Copyright Ridehesten.com
Zascha Nygaard Andreasen og Quinn. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Valget om hvem der skal til OL bliver taget mellem tre ryttere, som har leveret særdeles gode resultater denne sæson, og som også var på det vindene Nations Cup-hold her i Uggerhalne. Danmarks OL-deltager i springning bliver nemlig valgt mellem 27-årige Zascha Nygaard Andreasen, 23-årige Emil Hallundbæk og 34-årige Andreas Schou.

Copyright Ridehesten.com
Landstræner Bo K. Møller efter sejren i Nations Cup i fredags. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen