Lars Petersen skal ride for USA

28-06-2017 09:42

Danske Lars Petersen fik I februar 2016 amerikansk statsborgerskab, men beholdte dengang sit danske statsborgerskab, ligesom han fortsatte med at ride under dansk flag, men nu skal Lars Petersen ride under amerikansk flag

Copyright Ridehesten.com
Lars Petersen og Mariett, der her ses på opvarmningsbanen ved WEG i Normandiet i 2014
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Petersen har boet i USA de sidste 16 år, og driver sammen med sin amerikanske hustru, Melissa Taylor, dressurcenteret Legacy Farms i White Fences, Wellington, der ligger i Florida, USA. I februar 2016 fik Lars Petersen sit amerikanske statsborgerskab, men har beholdt sit danske statsborgerskab, ligesom han indtil nu har redet for Danmark.
Tirsdag modtag Lars besked om, at han nu kan ride under amerikansk flag, og det betyder, at han første gang vil starte som amerikaner ved World Cup i Tryon, North Carolina i September. På grund af en række regler fra FEI, der godkender ændringen, betyder det dog, at  Lars Petersen ikke må starte for det amerikanske hold eller ved mesterskaber før 5.marts 2018, men han kan nu så små gå i gang med forberedelserne af hestene til World Equistrian Games i Tryon i september 2018.

Lars Petersen er oprindeligt sønderjyde og uddannet berider hos Finn Greve i Aalborg, og har været én af Danmarks absolut topryttere. Lars har et utal af sejre på sit CV, der blandt andet tæller EM i 1995 og  OL i Atlanta på Uffe Korshøjgaard.

I 1998 så vi ham på Blue Hors Cavan, hvor Lars og den 8-årige Blue Hors Cavan havde deres første Grand Prix-debut sammen, og sejrede i DM samme år. Ekviapgen blev udtaget til landsholdet og red deres første verdensmesterskab i Rom samme år. Det blev sidenhen til en suveræn sejr i 2001 i World Cup Kür, og året efter red ekvipagen ind på andenpladsen i World Cup finalen kun slået af Ulla Salzgeer og Rusty.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lars Petersen bosatte sig efterfølgende Wellington, Florida. Her konkurrede Lars på DV-hoppen Mariett, der var solgt til amerikanske Marcia Pepper, men red international lilletur og Grand Prix med Lars i sadlen. Desværre blev deres internationale succes brat stoppet af et alvorligt uheld i 2010, hvor Mariett fik revet det meste af den ene hov af. Man opgav i første omgang al håb om, at hun igen skulle blive ridehest, men efter et år var hoven vokset ud og Mariett fungerede tilsyneladende godt. I foråret 2012 var Lars og Mariett tilbage i international dressursport - stærkere end nogensinde.

Det blev til et utal af sejre og topplaceringer i international Grand Prix i USA, men også deltagelse ved EM 2014 i Caen for det danske hold og World Cup-finale i Las Vegas i 2015. Så sent som i marts 2016, hvor Mariett var 18 år, vandt ekvipagen CDI-W Grand Prix Kür med 78,025%. Deres kürrekord opnåede de i 2014 med 79,950%.

Lars Petersen har de sidste to år rejst til Danmark en gang om måneden, hvor han er træner for rytterne på Blue Hors, og det bliver han ved med til trods for, at han nu skal konkurrere under amerikansk flag. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen