Legedag til unghesten

23-12-2016 16:25

Hold en legedag med din unghest mindst én gang om ugen, sådan lyder et godt råd fra Claus Toftgaard

Copyright Ridehesten.com

Mange ungheste skal ofte være klar til unghestechampionater og hingstekåringer umiddelbart efter en lang vinter. Men ifølge Claus Toftgaard bliver unghestene trænet uhensigtsmæssigt meget i forhold til deres alder og fysiske formåen, og ofte på en måde, der tager lysten til at arbejde fra dem?.

At lege og udfordre hesten fra jorden "giver liv og glade dage", og man lærer at kommunikere på en helt ny måde med sin hest, derudover giver det den unge hest mere forbindelse til rytteren, udover den får mere kropsbevidsthed, og det behøver de unge heste som ikke helt ved, hvor de skal sætte benene. Du kan lege med din hest i et kontrolleret miljø i ridehuset eller på banen, men også i terrænet. Når du træner din hest fra jorden, opbygger du også en helt anden tillid og forbindelse. Hvis hesten lærer at være tryg ved at følge dig fra jorden, vil den også være tryggere ved at du skal "lede" den fra ryggen.

Claus Toftgaard giver gode råd til hvordan du kan lege med din unghest, tips til konditionstræning, longering, løbe træning og meget andet. Alt det kan du læse mere om i december udgaven af magasinet Ridehesten 2015

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald