Liva på 10 år optræder med horsemanship

03-09-2023 11:38

Liva på bare 10 år rider sammen med ponyen "Suppe" på banen til Store Hestedag med intet andet end en cordeo til at styre med. Bag dem flagrer en 10 meter lang rød kappe

Copyright Ridehesten.com
Liva Ranum Spohr og ponyen "Suppe". Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Liva Ranum Spohr på bare 10 år optræder i denne weekend til Store Hestedag. Som en del af clinicen When Horses Choose ved Mia Lykke Nielsen viser Liva, hvordan horsemanship og dressur kan forenes. Liva dyrker nemlig begge discipliner, og det har givet en helt særlig forståelse for den 15-årige pony Surprise, som til dagligt bliver kaldt "Suppe". Horsemanship har ifølge Liva haft en særlig betydning for hende og Suppes partnerskab: 

- Han havde ikke været den pony i dag, hvis ikke det havde være for det. 

Et særligt partnerskab
Livas mor, Camilla Ranum Spohr, fortæller, at horsemanship har været med til at udvikle Liva og Suppes partnerskab:

- Hun har lært at forstå ham meget bedre og kan mærke ham på en anden måde.

Liva har arbejdet med horsemanship siden hun var 7 år gammel. Til dagligt rider Liva dressur, men horsemanship også en del af den daglige træning. Det har haft stor betydning for Suppe, forklarer Camilla Ranum Spohr: 

- Da vi købte ham, var han bange for en gråspurv i en hæk. Han var virkelig spooky. Hun har arbejdet rigtig meget med ham, også fra jorden af. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

When Horses Choose
I galop rider Liva og Suppe henover et stort stykke blåt stof. Bagefter løfter en flok hjælpere stoffet op over ekvipagen, så de kan ride ind under det flagrende stykke stof. Til sidst pakker hjælperne dem ind i stoffet, alt imens Suppe forholder sig rolig og afslappet. 

Mia, som Liva træner horsemanship hos, har udviklet sin egen træningsform, som hun kalder "When Horses Choose". En central del af træningen består i at forstå, hvordan menneske og hest kan arbejde sammen med udgangspunkt i hestens naturlige adfærd. Mia afholder ridelejre i horsemanship, hvor der også kommer deltagere fra udlandet. 

Liva viste også, hvordan hun kan ride med en 10 meter lang rød kappe, der blafrer efter hende og Suppe. Det er tredje år, at Liva optræder på Store Hestedag, men i år har været noget helt særligt, da det er første gang, hun optræder i den store ring. Hun fortæller om oplevelsen: 

- Jeg synes, det var meget fedt at vise det der med stoffet. Men jeg var meget nervøs, fordi vi skulle skilles fra den anden hest. Men det gik heldigvis fint. 

Dressurdrømme
Liva har store ambitioner for fremtiden. Hun fortæller, at hun brænder for både dressur og horsemanship.

Jeg vil rigtig gerne være god til dressur, men der er bare det der med biddet. Og så når jeg kommer op i OL, så skal man ride med to bid, og det gider jeg ikke. Så det må de gerne få lavet om på, fortæller hun begejstret. 

Liva optræder igen i dag kl. 15.30 til clinicen When Horses Choose i ring 6. 

Find hele programmet her. 

Copyright Ridehesten.com
Liva tager den bidløse trense af "Suppe". Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner