Longering – en vigtig del af bedømmelsen

06-03-2020 11:11
Avl

37 dressurhingste i hold I er fra morgenstunden blevet fremvist i longe i Krafft Arena M og har dermed bidraget med mere værdifuld information til dommerne, der i eftermiddag skal se dem vist løse i hallen

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra kl. 8 og to en halv time frem har man i Krafft Arena M kunnet se 37 dressurhingste i hold I blive fremvist i longe to ad gangen i de to longeringsbaner, der i år var runde. Longeringen er en vigtig del af bedømmelsesprocessen, der omfatter visning på fast bund, i longe, løse i hallen samt på skridtring.

Bjarne Nielsen fra Dansk Varmblods avlsledelse fortæller, at man ønsker at se de unge hingste vist i longe, fordi det er dommernes erfaring, at de får vist noget andet, end når de bliver vist løse i hallen og viser sig i en anden form.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

– Longearbejdet er det tætteste vi kommer på at se hingstene, som de vil vise sig under rytter. Når de har indspænding på, former de sig, som de ville gøre under rytter. Her kan vi vurdere, hvordan hingstene går igennem kroppen, finder deres balance, og så siger det også lidt om deres temperament. Og så ser vi naturligvis også deres afvikling af bevægelsen, fortæller Bjarne Nielsen og tilføjer:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Kvaliteten af fremvisningen af hingstene i longe har stabiliseret sig på et rigtig godt niveau, hvor alle ved, hvad longering drejer sig om og har gjort et godt stykke hjemmearbejde.

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen.

De unge dressurhingste i Hold I repræsenterer både det bedste af den danske avl og i høj grad også af toppen i mange andre europæiske avlsforbund, i det der i holdet er adskillige fløj- og præmiehingste fra de tyske og den hollandske pendant til Dansk Varmblod.

I eftermiddag kl. 14.45 – 18.30 bliver hingstene vist løse i Krafft Arena M.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen