Lotte Bang Larsen er gået bort

02-12-2022 11:11

Tidligere rytter og mangeårig hesteejer, Lotte Bang Larsen, mor til dressurrytter Lone Bang Zindorff, er sovet ind

Copyright Ridehesten.com
Lotte Bang Larsen som ung rytter. Foto: Privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lotte Bang Larsen, født Nikolajsen, kom fra Frisendal ved Hammel, hvor hendes hesteinteresserede familie gjorde et stort stykke arbejde med forædling af den danske arbejdshest til en lettere ridehestetype.

Som barn deltog Lotte i mange jagter og gennemførte sin første jagt som 9-årig. Hendes helt store passion var heste, og som ganske ung forpagtede hun Grenå Rideklub, hvor der blev bygget en ridehal. Hun red fortsat som voksen mange jagter samt springstævner og blev en anerkendt rytter.

Lotte blev hun gift med Jørgen Bang Larsen, der drev en plastikfabrik i Ebeltoft. De byggede for 50 år siden Ebeltoft Rideklub, og både Lotte og Jørgen var aktive jagtryttere og var engageret i Jysk Jagtrideklub, hvor de arrangerede mange jagter og stævner.

Lotte fik senere interesse for dressur og begyndte at ride ved berider Hasse Hoffmann. Igennem hele Lottes liv har heste haft stor betydning for hende, og hun har i mange år støttet sin datter Lone igennem hendes ridekarriere, og er blevet en personlighed i dansk dressursport.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De seneste år har Lotte boet på Lynggaarden, hvor hendes datter Lone driver sin dressurstald Bang Dressage. Lotte var frem til det sidste at finde i ridehallen, hvor hun altid havde en gæv bemærkning til, hvordan hestene blev uddannet.

Lotte fyldte 80 år i sommer og markerede det med en stor fest. Hun efterlader sin datter Lone og søn Flemming samt svigerbørn og børnebørn.

Æret være hendes minde.

Begravelsen finder sted i Ebeltoft kirke lørdag den 3. december 2022 kl. 10.30.

Copyright Ridehesten.com
Lone Bang Zindorff, Hasse Hoffmann og Lotte Bang Larsen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen