Louise G. Børjesson er gået bort

20-01-2024 18:21

Louise G. Børjesson, der bl.a. har avlet UVM-guldmedaljevinderen Lyngbjergs St. Paris, er gået bort efter flere års sygdom

Copyright Ridehesten.com
Louise i sit rette element med hestene. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Louise G. Børjessons brændende interesse for og kærlighed til heste har fyldt meget i hendes liv helt fra barndommen, og det blevet tidligt i hendes liv til et anliggende, hvor hele familien var engageret.

Louise pådrog sig i 20'erne en rygskade ved en rideulykke og måtte indstille ridningen, og i den forbindelse gjorde hun en byttehandel, da hun skulle skille sig af med sin ridehest og anskaffede sig RDH-hoppen Another-Pari e. Akinos/ Astaire som avlshoppe.

Another-Paris første afkom hos Louise og hendes familie var hoppeføllet Lyngbjergs Pari-d'Oro e. Blue Hors Rockefeller, der blev kåret i DH og kom til at indgå i avlen på Lyngbjerg.

Copyright Ridehesten.com
Ved UVM i 2022 som opdrætter af verdensmester. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Da Pari-d'Oro skulle ifoles første gang, havde familien valgt hingsten Blue Hors First Choice, men de blev noget overraskede, da Louise ringede for at bestilles sæden, og de hørte hende sige Blue Hors St. Schufro. – Det var simpelthen min mavefornemmelse, der sagde mig, at det skulle være St. Schufro, fortalte Louise i avlerprofilen om Stutteri Lyngbjerg i magasinet Ridehesten 07/2022.

Det skulle vise sig at være et godt valg. D'Oros første afkom blev hoppeføllet Lyngbjergs St. Paris, der som 3-års blev solgt til Victoria Vallentin og Jesper Bisgaard Nielsen. St. Paris blev som 4-års tildelt opdrættermedalje i sølv, og som 5-års blev hun nr. 2 i Unghestechampionatet i Herning og verdensmester ved UVM i Ermelo i 2022. Trods svær sygdom og smerter lykkedes det Louise at være med til de største oplevelser med Lyngbjergs St. Paris.

Copyright Ridehesten.com
Louise og hendes mor Bente Gramkow Børjesson modtog region 7's hæder. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sidste år blev Stutteri Lyngbjerg hædret med titlen "Årets 7’er 2023" med ordene:

Det er et familiedrevet stutteri, hvor alle brænder for dressurhesteavlen. De har igennem flere år opnået gode resultater på følskuer og ved kåringen, og ikke mindst har de avlet flere gode rideheste solgt til ind- og udland.
Aldrig før har de brændt igennem, som de gør lige nu. Med ét har de meget velfortjent opnået international berømmelse, da et af deres opdræt i 2022 trak overskrifter på den internationale dressur- og avlerscene.

Omgivet af sin nærmeste familie gik Louise natten til onsdag bort i en alder af 39 år. Hun efterlader sin datter Freja på 11 år.

Lørdag den 3. februar kl. 13.00 bliver Louise bisat fra Hallund Kirke, Ørumvej 9, 9700 Brønderslev.

Æret være Louises minde.

Copyright Ridehesten.com

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen