Ludvigsens ene tophest solgt

30-08-2023 11:14

Trine Askjær-Jørgensen

Den ene af de to heste, Blue Hors-rytter Sophia Ludvigsen har haft stor succes på til blandt andet flere mesterskaber, er netop blevet solgt og skal sammen med en anden Blue Hors-hest nu ud at agere læremester på junior- og ungrytterniveau

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Elliott. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Blue Hors-rytter Sophia Ludvigsens ene tophest, Blue Hors Elliott e. Blue Hors Erlando/ Blue Hors Romanov avlet af Agnete Kirk Thinggard på Julianelyst, er netop blevet solgt. Det skriver Blue Hors på deres Facebook-side.

Særligt Elliott og Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados (opdr. Steffen Brunkhorst) har Sophia haft stor succes med i henholdsvis ungrytter- og U25-klasser, hvor det er blevet til utallige topresultater. Selvom den ene af hendes topheste nu er solgt, så er stalden på Blue Hors fuld af talenter, og Sophia har for ganske nyligt haft stævnedebut med avlshingsten Blue Hors Kingston e. Glock's Toto Jr./ Turbo Magic.

Elliott startede sin karriere under to forskellige ryttere fra Julianelyst og Blue Hors. Katrine Seidelin red vallakken i hans stævnedebut på LA-niveau i oktober 2019, mens Tania M. Joensen overtog tøjlerne i 2020. Hun red Elliott til en fjerdeplads i 7-års finalen af Pavo og Dansk Ride Forbunds championater for unge dressurheste i 2021.

Succes med Sophia i sadlen
Elliott flyttede derefter til Blue Hors, hvor Sophia Ludvigsen overtog ham. I december 2021 startede Sophia første gang stævne på vallakken, og siden da er det blevet til utallige stævnestarter i blandt andet Prix St. Georges, MA, Intermediaire I, DM- og Ecco Cup-deltagelser samt internationale ungrytterkonkurrencer, både herhjemme og i udlandet.

I 2022 blev det til holdsølv og en 11. plads i kürfinalen ved EM for ungryttere i Hartpury, England, mens året blev rundet af med at vinde DM for ungryttere. I 2023 var parret på det guldvindende, danske hold ved EM for ungryttere i Pilisjaszfalu, Ungarn, og blev nr. 5 og 6 individuelt.

Copyright Ridehesten.com
Sophia Ludvigsen og Blue Hors Elliott. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Michella opskalerer med hele to heste
Nu har Blue Hors så solgt Elliott til den 17-årige, danske juniorrytter Michella Skovsager, som har startet internationalt på sin pony HJK Catani e. Crazy Dynamic JK/ FS Don't Worry.

I 2023 er Michella skiftet til hest og har debuteret på MB-niveau til C- og B-stævner herhjemme med den 8-årige oldenburgerhoppe Kateaux e. Bordeaux/ Weltmeyer.

Udover Elliott, som skal være hendes fremtidige junior-/ungrytterhest, har Michella Skovsager og hendes familie også købt 10-årige Blue Hors Zampalo e. Blue Hors Zack/ Brentano II. Den røde hannoveranervallak blev første gang startet til stævne af Daniel Bachmann Andersen i 2017, hvor han gik Dansk Ride Forbunds championat for 4-års heste, og ligeledes red Daniel året efter vallakken i 5-års championatet, hvor det blev til en andenplads i finalen. Siden har Tania M. Joensen, Cecilie Dybro Jensen og Amalie Aasted Albæk startet vallakken på MB-/MA-niveau.

Se Blue Hors' opslag her:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen