Målet er international dressur

12-04-2015 09:59

En times kørsel fra Madrid lufthavn ligger et storslået og smukt stutteri, hvor der avles dressurheste efter et nøje gennemtænkt koncept

Copyright Ridehesten.com

Langsigtede mål, en gennemtænkt filosofi, højt engagement og masser af lidenskab ligger bag det spanske stutteri Yeguada Centurion, der avler heste af racen pura raza española (PRE) med fokus på højeste niveau i dressur. Avlsprogrammet, der omfatter 300 hopper, er udarbejdet med stor videnskabelig præcision.

Spanske hingste i international sport er der ikke noget nyt i. Således har den pompøse skimmel Invasor tre gange været på det spanske OL-hold, der vandt holdsølv i 2004. Fuego blev under Juan Manuel Muñoz Diaz publikumsfavoritten efter Totilas ved WEG 2010 i Kentucky og kom med en fjerdeplads i Grand Prix Special og femtepladsen i küren netop uden for de individuelle medaljer. Hvad der derimod er nyt – eller rettere sjældent – er, at et spansk stutteri udelukkende koncentrerer sig om avl med international dressur som direkte målsætning.

I aprilnummeret af magasinet Ridehesten kan du komme med indenfor hos det spanske stutteri Yeguada Centurion, og læse meget mere om stutteriets avlsarbejde og uddannelse af hestene, sat se de flotte faciliteter og omgivelser.

Læs meget mere i magasinet Ridehestens aprilnummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen