Målsætning: 5-7 medaljer ved de Paralympiske Lege

16-08-2021 10:34

Marie Helene Rigård Rohleder

Er der noget, der kan bevæge danskerne, så er det medaljer til Danmark ved de helt store sportsevents. Nu kommer muligheden igen, for om godt en uge starter PL i Tokyo. Her er det danske mål 5-7 medaljer, fortæller Danmarks Idrætsforbund

Copyright Ridehesten.com
Paradressurrytter Tobias Thorning Jørgensen. Foto: BESTSELLER/Lars Møller for DIF og Team Danmark.
Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er et stærkt dansk hold, vi sender til PL i Tokyo, og det er ikke svært at få øje på de mest oplagte medaljekandidater, fortæller Michael Møllgaard Nielsen, der er elitechef i Parasport Danmark og klar til at melde en resultatmålsætning ud sammen med DIF og Team Danmark. Det fortæller de i en pressemeddelelse. 

– Daniel Wagner er lige nu bedre end nogensinde før i længdespring, og Peter Rosenmeier stiller op som forsvarende bordtennismester ved EM, VM og PL. De to har gjort det før og skal vise vejen for debutanter som Lisa Kjær Gjessing (taekwondo), Tobias Thorning Jørgensen (dressur) og Cathrine Rosengren (badminton), der også hører til i den absolutte verdenselite. Der er mulighed for flere positive overraskelser, og det kan meget vel være i dressur, hvor vi endnu en gang er repræsenteret af fire verdensklasseryttere, uddyber Michael Møllgaard Nielsen.

Copyright Ridehesten.com
Susanne Jensby Sunesen og Leeds da de i foråret blev danmarksmestre. Susanne er en af de dygtige paradressurryttere, som skal til PL. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard.

Positiv udvikling
Team Danmark har frem mod PL i Tokyo arbejdet tæt sammen med atleter, trænere og forbund for at sikre de bedst mulige forudsætninger for at skabe gode danske resultater. Det øgede samarbejde er en væsentlig forbedring af det tidligere setup og afgørende for den positive udvikling, som parasporten i Danmark gennemgår. Magnus Wonsyld, der er sportsmanager i Team Danmark, udtaler:

– Sammen har vi formået at optimere på flere af de parametre, der kan få afgørende betydning i Tokyo. Eksempelvis har vi arbejdet med kost, mentaltræning og varmetilvænning, hvor sidstnævnte er særlig vigtigt, når atleterne skal præstere i varmegrader, der er langt højere, end de er vant til. Derudover er det første gang, at Team Danmark deltager med eksperter under legene i form af blandt andet sportspsykologer og fysiologer.

Covid-19’s betydning for forberedelserne
Covid-19 har selvsagt haft en stor betydning for atleternes forberedelser frem mod PL i Tokyo. Ikke kun i Danmark men i hele verden, hvilket gør det vanskeligere at sætte et mål for danske medaljer.

– I en tid med Covid-19 har en medaljemålsætning en større grad af usikkerhed end normalt. Vi tror dog stadig på, at det er realistisk at stile mod 5-7 medaljer. Vi har nogle fantastiske atleter, der ligger helt i verdenstoppen, men vi kender jo ikke de omstændigheder, som de andre atleter har haft at træne under midt i pandemien. De danske atleter har forberedt sig så godt som muligt, men intet har været optimalt i det seneste halvandet år, udtaler Nicklas Bjaaland, chef de mission for PL.

25 atleter i otte sportsgrene
Ved de Paralympiske Lege deltager 25 danske atleter fra hele landet fordelt på otte sportsgrene:

Nyheden fortsætter efter annoncen

Atletik (4)
Badminton (1)
Bordtennis (1)
Cykling (1)
Dressur (4)
Kørestolsrugby (12)
Svømning (1)
Taekwondo (1)

Se mere information om alle de danske atleter her. 

Blandt de danske atleter, der drager til Tokyo, er der syv gengangere fra Rio. Dengang deltog Danmark med 21 atleter, hvoraf de seks af pladserne blev tildelt i sidste øjeblik, da Ruslands udelukkelse betød at landets kvotepladser gik til andre nationer. Atleterne i Rio var fordelt på seks idrætsgrene: Atletik, bordtennis, dressur, svømning, cykling og skydning.

Medaljestatistik ved de seneste tre Paralympiske Lege
Rio, 2016: 7 medaljer (1 guld, 2 sølv og 4 bronze)

London, 2012: 5 medaljer (1 guld, 4 bronze)

Beijing, 2008: 9 medaljer (3 guld, 2 sølv, 4 bronze)

// Pressemeddelelse DIF, Parasport Danmark og Team Danmark

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen