Maria Schou: Det er fantastisk at ride som hold

05-04-2022 18:32

Annika Knudsen Lorentsen

I denne uge er Maria Barnewitz Schou en af de danske ryttere der skal deltage ved Nations Cup-stævnet for unge ryttere i belgiske Opglabbeek, og det glæder hun sig til

Copyright Ridehesten.com
Maria Schou med Seana 2 ved DM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I ride denne uge er mange unge danske ryttere til start ved det internationale stævne i belgiske Opglabbeek, hvor der blandt andet rides Nations Cup for de forskellige unge aldersgrupper. 

En af dem der er til start er Maria Barnewitz Schou, som i sadlen på hesten Seana 2 e. Stolzenberg deltager i Nations Cup-stævnet som ungrytter. Hun fortæller, at hun glæder sig til at komme i gang med udendørssæsonen og til at ride for hold igen.

– Det bliver rigtig dejligt at komme i gang med udendørssæsonen. Udendørssæsonen er helt klart min yndlingssæson, da der er mere plads og større baner, og så er det også der de fleste store stævner foregår, fortæller hun og fortsætter: 

– Det bedste ved at ride Nations Cup, er helt klart, at man får lov til at ride sammen som et hold. Jeg synes det er fantastisk at få succes som hold, så man har flere at dele glæden med, og hvis man "taber", er der altid nogen til at støtte og hive hinanden op igen. Jeg elsker Nations Cups, og det er fantastisk, at man kan få lov til at ride på hold med ens konkurrenter, som jo også er ens kammerater, i en ellers individuel sport.

Copyright Ridehesten.com
Maria Schou med Seana 2 ved DM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Glad for at være på landsholdet
Maria håber på et rigtig godt resultat for de danske ryttere, og ambition er klar. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg håbre selvfølgelig på, at det kommer til at gå rigtig godt, og jeg håber, at danskerne vinder Nations Cuppen, og at jeg kan ride et god individuelt resultat i Grand Prix-klassen. Jeg ved godt, at det er høje og svære baner i Opglabbeek, men jeg tror på, at vi danskere kan levere nogle gode resultater, fortæller Maria og fortsætter: 

– Jeg er rigtig glad for at være en del af det danske hold. Ikke kun på grund af, at jeg er med, men også fordi jeg får en masse relationer og får lov at være en del af det sammenhold vi har. Selvfølgelig kan man sagtens snakke med den andre ryttere til almindelige stævner, men til Nations Cups og internationale mesterskaber er man kun få danskere afsted, og her får man et helt særligt sammenhold.

Copyright Ridehesten.com
Maria Schou og Seana til start hos Riders Cup. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Målet er EM for ungrytter
Maria har gennem de sidste år haft stor succes i sadlen på Seana 2, og i 2019 deltog hun ved EM for junior, mens hun sidste år ligeledes red EM i sit første år som ungrytter. Sidste år vandt hun desuden DM både indendørs og udendørs for U21. Disse resultater har lagt linjen for årets målsætning, hvor Maria igen håber at kunne være med i toppen af den danske ungdomsspringning. 

– Mit mål i forhold til internationale mesterskaber er helt klart at ride EM til sommer i Oliva. Det er det jeg går efter, men det betyder også, at jeg skal levere til Nations Cups, og vise mit værd. Vi er mange ryttere om buddet, og jeg er sikker på, at der nok skal blive tæt kamp om de fem pladser der er til EM. Udover Em håber jeg på at kunne ride en masse gode runder i højere klasser og ride efter medalje til det danske mesterskab, slutter Maria.

Startlister for Nations Cup-stævnet i Opglabbeek.

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing