Maria Schou til Duffy i Irland

27-01-2023 19:39

Annika Knudsen Lorentsen

For få måneder siden flyttede 20-årige Maria Barnewitz Schou til Holland, men nu er turen gået til Irland, hvor hun har fået et job, som hun ikke kunne sige nej til. Jobbet er hos Duffy Sport Horses, en irsk hestefamilie med stor erfaring indenfor international topsport og avl

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med Seana ved DM for ungryttere i år. Maria vandt DM for U21 både i 2021 og 2022. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

I efteråret 2022 besluttede Maria Barnewitz Schou sig for at forlade de trygge omgivelser på sin families gård ved Rødkærsbro i Midtjylland. Hun flyttede til Holland, hvor hun indtil fornyligt har arbejdet hos Stable Obora. Hun har dog siden fået et jobtilbud i Irland hos familien Duffy, og det har hun takket ja til. 

Derfor flyttede Maria tidligere i denne uge til Irland, hvor hun nu er ansat som konkurrencerytter med fokus på uddannelse og stævnestart af de unge heste, men med mulighed for på sigt at ride på nogle mere erfarne heste. 

– Mit job er primært at uddanne ungheste, men der er også mulighed for at ride ældre og mere erfarne heste, som man kan konkurrere med i de højere klasser. Det håber jeg på, at jeg på sigt får mulighed for. Jeg har været på prøve der i 2 uger, og det er et fantastisk sted med gode heste på alle niveauer, og unghestene har potentiale til de helt store klasser, så det er en mulighed, jeg er beæret over at få, fortæller Maria. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou med Seana. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Fokus på sporten
Ved at flytte til udlandet og arbejde fuldtid som rytter, får Maria muligheden for at udvikle sig endnu mere som rytter. 

– Der er mere muligheder for mig i forhold til at udvikle min karriere, og man udvikler sig meget af at kigge på andre ryttere i stedet for at ride alene hver dag, som jeg gjorde derhjemme. Det er godt at stå på egne ben og samtidig være en del af et professionelt team, der har langt mere erfaring end jeg har. Jeg håber på, at jeg bliver en bedre rytter, og at jeg samtidig får en masse erfaring indenfor forretning, så jeg i fremtiden kan drive min egen, forklarer Maria og fortsætter: 

– Jeg får rigtig meget træning i dagligdagen, og kan allerede se og mærke en forskel i min ridning. Jeg ved, at jeg har mange ting at kære, og jeg ved at de kan lære mig en masse, og det motiverer mig til at blive bedre.

Copyright Ridehesten.com
Maria med Satelittenflieger K. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Et spændende team
Hos Duffy Sport Horses, hvor Maria netop er startet, er det en særdeles interessant team, der ledes af Vinnie Duffy, som er kendt i den internationale hestebranche, hvor han blandt andet har avlet heste til absolut topsport. Se teamets Instagram her.

– Vinnie er far til Michael G Duffy, Alex Duffy og Martin Duffy. Menneskerne på stedet er søde og talentfulde og der er et rigtig godt sammenhold. Det er noget jeg vægter rigtig højt. Vinnie Duffy og hans samarbejdspartner Jean Gill, er to dygtige forretningsmennesker og undervisere, og man kan virkelig mærke deres passion for hestene og deres ansatte. De vægter vores udvikling højt og ønsker, at vi som ryttere bliver så gode som overhovedet muligt, forklarer Maria og fortsætter: 

– Jeg kan godt mærke, at det er noget andet at være en del af et team i stedet for at køre det hele alene derhjemme. Jeg føler mig mere motiveret, og man kan være social i løbet af dagen, mens man arbejder. Det at kunne kigge på andre ryttere og have en dialog om træningen, lærer man rigtig meget af. Derudover rider jeg en del flere heste, end jeg gjorde derhjemme. Det er helt klar noget jeg kan anbefale andre at gøre. Jeg var selvfølgelig en smule nervøs for at skulle være alene i et andet land, da jeg ikke kunne vide, hvordan de andre ville opføre sig, men min oplevelse i Holland var rigtig god, og det er endnu bedre her i Irland. Det er en beslutning, som jeg er rigtig glad for, at jeg tog. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou og Seana ved Herning2022, hvor de vandt en 140 cm klasse. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Vil ride internationale senior mesterskaber
Bag sig har Maria trods sin unge alder et hav af medaljer, som hun har sikret sig ved danske og nordiske mesterskaber for pony og som junior- og ungrytter. Sin første DM-guldmedalje vandt hun, da hun var 10 år, og siden er det blevet til mange flere. Nu er hun snart klar til at rykke op i seniorrækkerne, og på sigt er målet at ride internationale mesterskaber for senior. 

– Jeg prøver at udvikle mig hver dag, så meget jeg kan, og mit mål er at komme til at ride internationale mesterskaber for senior i fremtiden. Jeg tror selvfølgelig på, at det bliver en realitet i femtiden. Lige nu fokusere jeg dog på de mindre mål, som er vigtige for at opnå mine helt store mål, så jeg kan ride ind i seniorklasserne med så meget erfaring og overskud som overhovedet muligt. Lige nu, tager jeg det en dag ad gangen, slutter hun. 

Med sig til Irland har Maria sine heste Chandler e. Cornet/ Polany og Satelittenflieger K e. Stolzenberg/ ScudoII.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen