McLain Ward red sig i front af World Cup-finalen

08-04-2022 16:23

Annika Knudsen Lorentsen

I dagens klasse ved World Cup-finalen i springning red syv ekvipager sig i omspringningen, og med et velovervejet omspringningsridt sikrede amerikanske McLain Ward sig føringen i årets finale inden afgørelsen på søndag

Copyright Ridehesten.com
McLain Ward. Foto: FEI/Liz Gregg
Nyheden fortsætter efter annoncen

30 ud af de 32 ekvipager til start i dag gennemførte hovedrunden, og det betyder også, at det er de ryttere der har opnået pladserne til den første runde af søndagens finale. Herefter vil kun de 20 bedste gå videre til anden runde, hvor det hele afgøres. 

Godt udgangspunkt for USA
Inden det hele afgøres, er det USA der har det bedste udgangspunkt. Det er nemlig erfarne McLain Ward, der har lagt sig i front af World Cup-finalen 2022. Det har han gjort efter, han i dag red fejlfrit i både hovedrunde og omspringning i sadlen på den 13-årige Contagious e. Contagio/ For Keeps. 

Den omspringning, som McLain Ward leverede var meget velovervejet. Han var sidste rytter i omspringningen, og da kun to havde redet fejlfrit af de forrige seks, og det i forholdsvis langsomme tider, viste han, at han ikke behøvede satse hele vejen rundt, og derfor kunne han ride forholdsvist roligt i mål. Stadig tre sekunder hurtigere end nr. 2. 

Andenpladsen i dagens klasse gik til unge Harry Charles fra Storbritannien. Han red Romeo 88 e. Contact van de Heffinck/ Orlando, og leverede en stabil fejlfri omspringning. Dermed har han sikret sig en placering helt i toppen af den samlede stilling.

Copyright Ridehesten.com
Jack Whitaker. Foto: FEI/Liz Gregg

Tredjepladsen blev klassen yngste rytter, nemlig 21-årige Jack Whitaker, som ligeledes kommer fra Storbritannien og er et af familiemedlemmerne i den store britiske hestefamilie, Whitaker. Han red ligeledes fejlfrit i omspringningen og sikrede sig derfor en bedre placering end hans onkel, John Whitaker, som ligeledes var i omspringningen, men fik et nedslag. John Whitaker er en levende legende i springsporten, og også den ældste rytter på dagens startliste. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Top-5 i den samlede stilling
Som sagt er det amerikanske McLain Ward der har lagt sig i front af World Cup-finalen og dermed har han skubbet schweiziske Martin Fuchs af pinden. Fuchs fik et nedslag i dag, efter han desværre ramte en dårlig afstand på vandet, som betød, at han fik et nedslag på den efterfølgende lodret. Han er nu placeret som nr. 3. 

På de næste placeringer i den samlede stilling er: 

2. Harrie Smolders
3. Harry Charles
3. Martin Fuchs
5. Gerit Nieberg

Det hele afgøres på søndag over to runder, og man kan igen se med på DR, som viser live fra afgørelsen. I morgen gælder det finalen i dressur, hvor vi har tre danske ryttere til start. De placerede sig alle i top-5 i gårsdagens indledende klasse.

Resultat fra dagens klasse. 

Det samlede resultat.

Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev