Med hesten som medpassager på flyrejsen

03-08-2016 20:54

Gitte Hansen

Gitte Hansen, der er hestepasser for Agnete Kirk Thinggaard fulgte med hestene på rejsen fra Belgien til Rio - læs hendes rejseberetning og se de sjove fotos fra der, hvor det kun er de udvalgte få som kommer

Vi kørte hjemmefra Julianelyst mandag morgen tidlig, og tog Donnperignon med på vejen fra Haderslev. Vi ankom til lufthavnen i Liege, Belgien mandag aften, hvor vi havde indtjek mellem kl. 18 og 21.

Vi gik rundt med hestene i staldområdet i lufthavnen, og så fik de deres aftensmad. Formiddagen bruge jeg til at gå med alle hestene, og få skrevet de sidste navne på de ting, der skulle med flyet (krybber, hønet osv.) 

Der var info møde kl. 12.30 og så begyndte vi at læsse hestene kl. 13. Selten og Cassidy var i container 3, mens Jojo og Pepe var i container 7. De danske heste var helt eksemplariske og alle gik lige op i deres container. 

Jeg fik lov at være inde i containeren sammen med Pepe og Jojo da vi lettede fra lufthavnen, og det tog de rigig pænt også selom der var en masse lyde og bunmp på turen. Oppe i flyet faldt alle hestene hurtigt til ro, og begyndte at æde deres hø.

Efter take of lavede vi de danske hestes containere om, så de kunne stikke hovedet ned og spise, hvilket er rigtig godt for deres luftveje på sådanne en lang tur.

Copyright Ridehesten.com
Der er ikke meget plads til at bringe vand og foder frem til hestene.

At være på et fly som hestepasser er noget anderledes. Man skal være god til at kunne sno sig ned af smalle gange med foder, vand og spande, inde ved hestene er det heller ikke altid, der er så meget plads, når der hønet er oppe. Foran i flyet er der plads til 11 passagerer. Der er et lille tekøkken ombord, hvor vi kan varme den mad vi har fået med.

Alle hestepasserne hyggede sig meget og fortalte røverhistorier undervejs. 

Jeg fik lov til at få jumpseat i cockpittet under landingen, det var sjovt.

Copyright Ridehesten.com
En hesteconvoy i Rio.

Omlæsningen i Rio gik forholdvis stærkt, hvor vi læssede hestene direkte over i lastbiler fra Johannesmann uden for lufthavnen. Der var sindsygt meget politi og militær, der eskorterer os til stævnepladsen, hvor de blandt andet stoppede trafikken på motorvejen for os. 

Da vi ankom på stævnepladsen stod de andre hestepassere og Jonas (landsholdsdyrlæge) klar til at tjekke hestene, alle hestene har taget flyveturen godt og virker friske og glade.


 

Læs meget mere om OL i Rio i magasinet Ridehestens septembernummer.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen