Medaljebonus også til PL-atleter

19-06-2016 08:57

Britt Carlsen

Team Danmark, Dansk Handicap Idræts-Forbund og Elsass Fonden går sammen om at hylde PL-atleterne, når de vender hjem fra Paralympiske Lege

Som man måske har kunnet høre i DR Sporten og læse i dagspressen, så er der forskel på den pengebonus, de danske atleter ved hhv. de Olympiske og Paraolympiske Lege modtager. I praksis betyder det, at en guldmedalje blot er det halve værd, når den vindes af en PL-atlet. Team Danmark fastholder beslutningen om medaljebonussen, Elsass Fonden har derfor efterfølgende valgt at donere et beløb til Dansk Handicap Idræts-Forbund (DHIF), som således får mulighed for at supplere Team Danmarks medaljebonus. 

”Vi er enige med Team Danmark og DHIF om, at det nu handler om at PL-atleterne skal koncentrere sig om forberedelserne til PL. Team Danmark og DHIF har lagt mange kræfter i at støtte Danmarks bedste paraatleter, og vi er derfor glade for at kunne bidrage til at løfte medaljebonussen til de PL-atleter, der vinder medaljer til Danmark i september,” siger Nick Elsass, formand for Elsass Fonden.

Team Danmarks formand Frank Jensen hilser donationen til PL-atleternes medaljebonus velkommen.

”Det er en flot donation til paraidrætten fra Elsass Fonden. Team Danmark har gennem flere år skruet op for støtten til DHIF, og vores eksperter har et tæt og godt samarbejde med atleter og landstrænere. Nu glæder vi os til i fællesskab at rette fuld fokus på at få fintunet de sidste detaljer, så atleterne står så godt forberedt som muligt til konkurrencerne. Vi håber på endnu et stærkt dansk PL, og vi ser frem til at fejre atleterne sammen med Dansk Handicap Idræts-Forbund og Elsass Fonden, når de kommer hjem fra Rio. Det fortjener de,” siger Frank Jensen.

Også hos Dansk Handicap Idræts-Forbund er man tilfreds med løsningen, lyder det.

”Vi er glade for, at de paralympiske atleter nu med støtte fra Elsass Fonden får den samme medaljebonus som OL-atleterne. Vi ser frem til at fortsætte vores gode samarbejde med både fonden og Team Danmark, der har en stor andel i, at vores atleter er optimalt forberedt og kan kæmpe med om medaljer ved de Paralympiske Lege. Netop forberedelserne og præstationerne i Rio har nu vores fulde fokus,” siger Karl Vilhelm Nielsen, formand for Dansk Handicap Idræts-Forbund.

Og som man kunne læse i en nyhed her på sitet i fredag udtalte  landstræner for pararytterne David Amager: – Jeg bliver skuffet, hvis ikke vi kommer hjem med mindst to medaljer.

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen