Mere guld til Sophia Obel (video)

28-08-2022 17:25

Den regerende danmarksmester og for nyligt også europamester, Sophia Boje Obel Jørgensen, sikrede sig her til eftermiddag endnu et mesterskab, da hun genvandt DRF-mesterskabet for juniorer

Copyright Ridehesten.com
De tre medaljetagere for junior. Fra venstre: Annabelle Rehn, Sophia Boje Obel Jørgensen og Liva Addy Guldager Nielsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Her til eftermiddag skulle det afgøres, hvilke tre juniorryttere der skulle modtage medaljer ved dette års DRF-mesterskab hos Ringsted Sports Rideklub, og ligesom hos ungrytterne i går var det tre meget erfarne piger, som kunne stille sig på podiet. 

Ikke overraskende blev dette års DM-vinder for andet år i træk Sophia Boje Obel Jørgensen, mens sølvet blev hængt om halsen på Annabelle Rehn, og bronzen gik til Liva Addy Guldager Nielsen.

Udover at juniorrytterne var de sidste til at blive hyldet i Ringsted denne weekend, så var det også sidste gang, at der blev holdt en præmieoverrækkelse på Team Cabe, der de sidste mange år har lagt baner til DM i dressur for juniorer og ungryttere. Ejerne Brit Beck og Michael Moeberg har nemlig solgt stedet, hvor Ringsted Sports Rideklub har holdt til i rigtig mange år. Fremover bliver det Dansk Kennel Klub, som pr. 1. oktober 2022 overtager ridecentret med planer om at lave et stort træningscenter til hunde.

Det har været en helt uforglemmelig sommer for Sophia Boje Obel Jørgensen og Brilliant e. Bretton Woods/ Diamond Hit, da de tog tidligere på sommeren vandt både individuelt sølv og guld ved EM for juniorer. Sidste år vandt de også det danske mesterskab for juniorer, og igen i år satte parret en tyk streg under, at de tilhører eliten. Allerede i gårsdagens første kvalifikation lagde Sophia sig solidt i front, og afstanden til konkurrenterne blev kun endnu større efter dagens afgørende kür. Den mørkerøde vallak var særdeles klar på opgaven, så Sophia havde rigelig at se til under programmet. Kvaliteten fejlede bestemt ikke noget, og med 76,22% var der ingen tvivl om, at den regerende danmarksmester igen skulle have titlen.

Annabelle Rehn har efterhånden været en fast del af det danske juniorlandshold de sidste par år, hvor det også blev til en bronzemedalje ved DM for juniorer i 2020. I år havde hun taget Nikitaro e. Blue Hors Romanov/ Blue Hors Don Romantic (opdr. Connie Tworek) med til Ringsted, og allerede i går lagde de sig ind som foreløbig sølvmedaljevinder. Det holdt hele vejen hjem, da de med en kür til 74,67% sikrerede sig sølvmedaljen ved dette års DM for juniorer.

Sophia var ikke alene om at være på podiet for andet år i træk, for sidste års sølvvinder, Liva Addy Guldager Nielsen, red sig op fra en placering som nummer fem i går til nummer tre i dagens kür på Don Caballero e. Don Olymbrio/ Blue Hors St. Schufro (opdr. Jytte Strangholt og Kurt Nørskov) med 74,57%. Det var nok til at sikre medaljen, som i år blev af bronze.

Fjerdepladsen blev indtaget af Thilde Rude Hare Fred the Red e. Franziskus 15/ Florestan I, mens den samlede femteplads gik til Katrine Johannsen og Rossander e. Blue Hors Rockefeller/ Latimer (opdr. Dorthe og Rikke Sandberg Svensson).

Fakta
Top fem ved DM for juniorer
  1. Sophia Boje Obel Jørgensen/Brilliant - 149,603%
  2. Annabelle Rehn/Nikitaro - 145,891%
  3. Liva Addy Guldager/Don Caballero - 144,251%
  4. Thilde Rude Hare/Fred the Red - 143,572%
  5.  Katrine Johannsen/Rossander - 142,087%

 

Resultatet af det samlede mesterskab.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner