Merrald kommer med sin øjesten

20-10-2022 19:27

Annika Knudsen Lorentsen

VM-guldvinder for hold, Nanna Merrald Rasmussen kommer til World Cup på Vilhelmsborg med avlshingsten Blue Hors St. Schufro, og hun glæder sig til at vise ham for publikum

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald med Blue Hors St. Schufro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Publikum kan godt begynde at glæde sig til FEI Dressage World CupTM på Vilhelmsborg. Der er mange interessante ryttere og heste til start. En forholdsvis ny kombination i international dressur er VM-guldvinder fra Herning, Nanna Merrald Rasmussen og den imponerede avlshingst Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/Blue Hors Don Schufro – den topcharmerende, natsorte avlshingst debuterer i World Cup-sammenhæng på Vilhelmsborg, og han har kun gået internationalt to gange; i Falsterbo i sommer og i Le Mans. Nanna og St. Schufro deltog i den 4* Grand Prix Kür i Falsterbo i sommer, og den vandt de med 81,08%

Nanna glæder sig
– Jeg glæder mig rigtig meget til at vise ham frem. Han er en af de heste, jeg selv har produceret og min øjesten. Jeg håber han viser alt det, han kan. Jeg glæder mig rigtig meget til at ride ham op ad midten på Vilhelmsborg, indleder Nanna. 

Blue Hors St. Schufro er ikke alene en fremragende dressurhest med tre gode grundgangarter, han er også en af de få avlshingste, som har en UVM-vinder på sit cv. I september vandt Victoria Vallentin UVM-guld for 5-års heste med en datter af Blue Hors St. Schufro, Lyngbjergs St. Paris, den yndige og særdeles velgående hoppe vandt også finalen i PAVO og DRF’s Championat i sidste weekend på Blue Hors. 

Ny, gammel kür
– Der er ikke så meget, han ikke kan, det er egentlig hans styrke, og så er han bare utrolig ridbar – han har et godt hoved,” understreger Nanna, som også samtidig får det udefinerbare ekstra X-faktor forærende, når den sorte hingst kommer ind på banen. ”Han præsenterer sig bare flot, fortæller Nanna. Hun har fundet en god kür i gemmerne, en kür som hendes søster Sandra har lavet til hende, og den har de ændret lidt, så den passer til Blue Hors St. Schufro. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hestene skal igennem vettjek fredag, og så er der også mulighed for at komme ind og træne i hallen.

– Han har prøvet meget, selvom han ikke har gået meget internationalt, så har han gået masser af hingsteshows, og kan kigger normalt ikke, men han kan godt være lidt frisk, erkender Nanna. 

Går efter World Cup finale
World Cup-stævnet på Vilhelmsborg er det første i en række kvalifikationer, som kulminerer med en finale først i april i Omaha, USA: 

– Jeg går efter World Cup-sæsonen, og prøver at se, om det kan lade sig gøre at nå finalen. Det skal være uden at forhaste noget, men jeg har flere heste jeg kan satse på – og det er bare om at nyde det!” understreger Nanna. En af hendes Grand Prix-heste er den 18-årige avlshingst Blue Hors Zack. Om ham siger Nanna: ”Han er forsat frisk, så han kommer til at gå et par af stævnerne i vinter, for han nyder det så meget, og så skal have lov til det, selvom han bliver 19 år ved årsskiftet, slutter Nanna Merrald Rasmussen. 

Der er fortsat billetter til World Cup-stævnet på Vilhelmsborg. Man kan købe billetter til weekendens konkurrencer via hjemmesiden, der er gratis entre torsdag og fredag. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen