Mette bedst efter dressuren

11-07-2014 18:37

I dag blev dressurdelen af junior- og ungrytternes DRF-mesterskab i military afholdt. Mette Rise Christiansen og Camelot Damgaard fører

Copyright Ridehesten.com
Når det på søndag går løs i terrænet, vil der nok ikke sidde mennesker på springene - men det gjorde der denne hyggestund på Skårup Overgaard, hvor dette arkivbillede stammer fra. Rideehstens fotograf er på pletten på søndag.

I dag blev dressurdelen af junior- og ungrytternes DRF-mesterskab i military afholdt. Mette Rise Christiansen og Camelot Damgaard fører med 46,6 strafpoint, mens Mai Kaas og Party Hesteklewa ligger nummer to med 47, 8 strafpoint og Simone Boegelund Nielsen med Eligius Key ligger nummer tre med 50,8 strafpoint. Klassen, som også er en international CIC* klasse, føres af Therese Viklund med Diabolique fra Sverige med 38,4 strafpoint.

Mesterskabet afvikles under Copenhagen Eventing, hvor der udover DRF-mesterskabet for junior- og ungryttere også dystes om DM for seniorer. Derudover kommer der topryttere fra udlandet til det internationale CIC* og CIC** stævne. Dressur og spring afvikles fredag og lørdag i Bernstorffparken, Gentofte mens terrændelen finder sted på Lundegården om søndagen i Høsterkøb. Der er gratis adgang alle dage. 

Afvikling af mesterskabet 
DM i military afholdes i en CIC** klasse, hvor den bedste dansker kan kalde sig Danmarksmester 2014. Dressur afvikles fredag og lørdag, og rides i et program svarende til LA6. Springningen foregår også lørdag på en 120 cm høj bane i de smukke rammer på Bernstorffparkens græsbane. Søndag afgøres det hele med en tur i terrænet på Lundegården. Her skal rytterne gennemføre en 22 forhindringer lang bane med en gennemsnitsfart på 550 m/min. 

Junior- og ungrytterne kæmper i et samlet DRF-mesterskab, som afvikles i den internationale CIC*. Den bedste dansker i klassen vinder mesterskabet. CIC* dressur rides fredag i et program, der svarer til LA2. Lørdag skal junior- og ungrytterne springe en 115 cm høj bane, mens de søndag skal gennemføre terrænsspringningen. I terrænet skal rytterne ride de 21 forhindringer med en gennemsnitsfart på 520 m/min. 

I dressuren omregnes de opnåede procenter til strafpoint, mens strafpoint i springningen regnes på samme måde som i ridebanespringning med 4 strafpoint for nedslag og stop. I terrænet koster et stop 20 strafpoint. 

Dressur og springning foregår fredag og lørdag i Bernstorffsparken, Gentofte. Efter programridningen er der hesteeftersyn, hvor det tjekkes om hesten er sund og rask. Det afgørende terrænridt er om søndagen i Høsterkøb, på den smukke ejendom Lundegården. 

Se terrænruten her

Gratis, guidet rundvisning på terrænbanen 
Arrangørerne af Copenhagen Eventing giver dig søndag mulighed for at følge med den erfarne militaryrytter May-Britt Kattrup en tur rundt på terrænbanen og få en spændende introduktion til militarysporten. Mødestedet er ved siden af madboden på terrænbanen og mødetidspunktet er 10 minutter inden turene starter kl. 10:30 (CIC1*) og 14:30 (CIC2*). Der er gratis adgang til stævnet alle dage. <

Find startlister og resultater her.

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald