Mikala: Sådan forbereder vi os til en orkan

06-10-2016 16:12

Hvad gør man når en kategori 3 orkan er på vej i mod en? Det ved den danske dressurrytter Mikala Gundersen som til daglig bor i hestemekkaet Wellington i Florida, hvor orkanen Matthew har sin kurs mod

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mikala Munter Gundersen, som til daglig holder til på Bell Tower Farm i Wellington, Florida, er kendt i toppen af dansk dressursport. På trods af afstanden kommer Mikala og DV hoppen My Lady e. Michellino/Ritterstern (opdr. Marlene Lindholm) altid hjem, når det er tid til Danmarksmesterskaberne for seniorer. Ud over det, har Mikala også repræsenteret Danmark ved flere internationale mesterskaber, senest ved EM i 2015.

I disse dage står Mikala overfor en udfordring, som vi ikke er vant til herhjemme. I Danmark er vi så heldige, at vi sjældent er ramt af naturkatastrofer, nærmere aldrig, hvilket ikke er tilfældet i Florida, hvor det ikke er første gang, at en orkan rammer. Orkanen er lige nu en kategori 3, men ser ud til udviklet sig til en kategori 4 med maksimale vindstyrker på 185 kilometer i timen i følge BT, som samtidig beretter, at den ventes at nå frem til Florida omkring midnat natten til fredag dansk tid.

Ridehesten har snakket med Mikala, som fortæller at der i forbindelse med orkanen er blevet sat skodder for døre og vinduer på huset, samtidig med at alt som ikke er skuet fast i jorden er blevet taget ind. Et af de store problemer er, at der på denne årstid stadig er ret varmt og fugtigt, så stalden bliver stående åbent så længe som muligt, og først senere når vindstødene bliver stærkere vil stalden blive lukket til.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Mikala og hendes team red hestene i går, mens de i dag kommer på løbebånd. Mikala fortæller, at når stormen rammer, kan man ikke tage hestene ud eller gå i stalden, så der er sørget for at hestene har massere af hø og ekstra vandspande, således at de kan klare sig indtil det er sikkert at bevæge sig ud og se til dem igen. Der bliver også taget forhåndsregler, hvis nu at hestene skulle komme fri på en eller anden måde. Det betyder at de alle får en grime med navn og adresse på, samt en fluemaske så de ikke får spåner i øjnene.

Copyright Ridehesten.com
Det stort badebassin som er fyldt op med vand

- Jeg føler vi er velforberedt på selve stormen, det næste bliver så hvor store skader vi har og hvor længe vi ikke har strøm efter orkanen. Vi har fyldt et stort badebassin op med vand, så vi har kan vande hestene derfra i de næste 5-6 dage. Derudover har vi en generator, som kan hjælpe os med at få strøm til køleskab og måske lidt aircondition, hvis vi er heldige.

Se herunder en video med orkanen Matthew hvor den rammer det Caribiske øhav

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen