Mine heste skal have et frirum

01-04-2018 16:00

Der skal noget andet til at imponere publikum i cirkus i dag, end der skulle i gamle dage. Skønheden ligger i det uperfekte, når man giver plads til, at hesten kan udtrykke sin personlighed i rampelyset, mener Charmaine Berdino

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I år turnerer Charmaine Berdino med Cirkus Arena, som hun er født og opvokset i – men hun insisterer på at gøre tingene på sin egen måde.

Charmaine Berdinos heste kan alt det, en rigtig cirkushest skal kunne. De kan stejle, bukke og neje og løbe lydigt rundt i rundkreds. Men Charmaines ambition er at vise mere end bare det ene trick efter det andet, når hun optræder. Det fornemmer man med det samme, når hun træder ind i manegen. Hun går ind i en leg med hesten, hvor de bevæger sig som et dansende par. De springer fra side til side foran hinanden i en vuggende bevægelse. Så drejer hun rundt, mens hesten traver i små cirkler omkring hende. Straks efter galoperer hesten frit og slår kådt ud med bagbenene, inden den igen kaldes ind på midten for at rejse sig på bagbenene foran hende.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selvom det er Charmaine, der styrer showet med sin lange pisk og blide stemmekommando, er der også plads til, at nogle af øvelserne går lidt anderledes end planlagt. Det kan være, hesten bliver lidt for fristet til at rulle sig, når den egentlig skulle knæle. Men når den rejser sig med sin flotte, lange man fyldt med savsmuld, bliver den mødt med et smil. Det er ikke en fiasko, men blot en del af showet.

– En fri hest helt uden udstyr er noget af de smukkeste, der findes, mener Charmaine. Og det er den oplevelse, hun vil give videre til publikum.

Læs artiklen om Charmaine Berdino i aprilnummeret af magasinet Ridehesten på side 164.

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen