Mød manden, der har styr på detaljerne

29-08-2018 11:29

Bjarne  Nikolajsen har i mere end 25 år arbejdet for, at ridestævner over hele landet forløber glat og uden problemer. Som teknisk delegeret er han Dansk Ride Forbunds øverste myndighed på stævnepladsen, og han har overblikket, samtidig med at han har styr på alle detaljerne

Copyright Ridehesten.com
Bjarke Nikolajsen. Foto: Merete Haahr
Nyheden fortsætter efter annoncen

Bjarne Nikolajsen peger på den flotte tribune, der er sat op omkring dressurbanen.
–Der er en stigende interesse for Eliteskuet, og hvert år kommer der flere og flere til. I år har arrangørerne vist,  hvordan man kan gøre det anderledes og forbedre forholdene for tilskuerne. Der er sat en stor tribune op, så der er bedre overblik. Og så er der lagt træflis på brostenene og sat de hyggelige borde og bænke op, for at gøre det mere indbydende at være her, fortæller Bjarne Nikolajsen.

Til mindste detalje
Det tager lang tid at planlægge et stævne for arrangørerne, og der er mange ting, der skal med i overvejelserne hos Bjarne Nikolajsen, når han kommer frem til stævnepladsen. Som teknisk delegeret skal han se til, at alting fungerer ned til mindste detalje. Han sørger for, at tingene er stillet ordenligt op, og det kan være små, men  betydningsfulde ting, som f.eks. at bogstaverne står rigtigt, så konkurrencerne kan afvikles gnidningsløst. Det er ofte detaljer, som man ikke altid tænker over, som f.eks. at lastbilerne og campingvognene er parkeret rigtigt, og at brandvejene ikke er spærret.
Som teknisk delegeret skal han også have overblik over, at staldforholdene er i orden,  og han skal sikre, at der ikke ligger noget, som hestene kan komme til skade ved. Hans job er at have overblikket og se med friske øjne på alle de små detaljer, som ikke lige foregår inde på selve stævnepladsen. Det er et stort job, og man skal kunne reglerne og kende til alle de ting, der skal være styr på, når et stævne skal afvikles. Der er i alt 85 teknisk delegerede i Dansk Ride Forbund, og ved årets Eliteskue var der 15 til stede.

Heste er en passion for hele familien
Bjarne var selv  en dygtig springrytter i sine unge dage, og hans kone har været dressurrytter hele livet. Da pigerene var små, kørte han altid ud til rideskolen og til stævner.
–Det er sjovt at have sådan en fælles interesse og vores børn er blevet opflasket med hest, fortæller han. Hans ældste datter satte sig op på en hest, da hun var 6 år, og siden er hun aldrig kommet af hesten igen. Der var en god atmosfære på rideskolen, de store hjalp de små med hesten og også lektierne, pigerne cyklede ud på rideskolen efter skole, striglede ponyer, red og lavede lektier, og så var de klar, når han hente dem efter arbejdet.

Startede som banebygger
Bjarne ville gerne hjælpe lidt til på rideskolen, og på den måde kom han ind i arbejdet for Rideforbundet. Han startede i sin tid som banebygger, men det  var nu ikke lige det, Bjarne brændte for. I stedet blev han hurtigt engageret som teknisk delegeret, og det har han arbejdet med lige siden.

Nyheden fortsætter efter annoncen

 I dag har er begge Bjarnes døtre ved at uddanne sig til dressurdommere. Svigersønnen vil gerne være teknisk delegeret, og alle fire børnebørn går til ponyridning. Selv mindstepigen, der lige er fyldt tre går i familiens hovslag. Hun startede med nogle små trækture. Men hun er en selvstændig ung dame:
"Jeg kan godt selv, så må du godt slippe mor," bedyrer hun højlydt, så nu har hun også fået lov til at gå på rideskolen. 

–Vi har ikke nogen heste hjemme, det har vi simpelthen ikke tid til, men min kone er 65 og rider stadig dagligt. Hun er også dressurdommer og deltager i konkurrencer. Børnene rider også konkurrencer, så heste er en passion for alle. Der er altid noget at snakke op, og det er dejligt at tage sammen ud til stævner, fortæller Bjarne Nikolajsen med et smil på læben. 

Brænder for sit arbejde
Der er ingen tvivl om, at Bjarne brænder for heste og for sit arbejde, han glæder sig allerede til næste gang, hvor han vil holde øje med detaljerne til gavn for både heste, ryttere og tilskuere.

 

 

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen