Muskelmasse vigtigere end alder

23-06-2023 06:40

Charlotte Kusk Berwald

En storstilet undersøgelse fra University of Kentucky i USA har spurgt 2700 hesteejere om, hvornår de opfatter deres heste som ”gamle” og hvilke konsekvenser det får i pasningen af hestene

Copyright Ridehesten.com
Hvornår er en hest gammel? Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Hvis man sammenkobler de 2700 hesteejeres besvarelser med hestenes faktiske alder, så kan det konkluderes, at ved omkring de 20 år anser hesteejerne deres heste for at være gamle. Blandt deltagerne i undersøgelsen kan det derfor konkluderes, at 47,4% af hestene var gamle. Knap 91% af deltagerne i den kvantitative undersøgelse beretter endvidere, at de forbinder en hests alderdom med, at der skal tages særlige hensyn i forhold til kost, træning og forholdsregler.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Er alder bare et tal?
?I Storbritannien er det muligt for heste at blive optaget i Veteran Horse Society (VHS) når de er 15 år gamle’, og forskere peger på, at det i højere grad er hestes muskelmasse, der er afgørende for, om de opfører sig som ældre snarere end det er hestenes faktiske alder. Genetik og miljø er andre faktorer, udover faktisk alder, der spiller ind, slutter undersøgelsen.

Kilde: Horse and Hound

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner