Nanna Merrald: Jeg er så tilfreds med Orthilia

22-01-2021 17:43

For bare tre måneder siden overtog Nanna Merrald tøjlerne på OL-hesten Atterupgaards Orthilia og i dag blev det til endnu en toppræstation i deres Grand Prix Special-debut ved World Cup-stævnet i Salzburg

Copyright Ridehesten.com
Nanna Merrald og Atterupgaards Orthilia i Salzburg. Foto: Petra Kerschbaum | Neuro Socks Amadeus Horse Indoors

Drømmestart på samarbejdet
Blue Hors-rytteren Nanna Merrald har blot haft tre måneder i sadlen på Atterupgaards Orthilia e. Gribaldi/ Donnerschalg (opdr. Atterupgaard) og i går red de deres første stævne sammen, som resulterede i en tredjeplads i Grand Prix ved det 3* CDI-stævne i østrigske Salzburg. 

I dagens Grand Prix Special måtte dommerne op med flere ottetaller til Nanna og Orthilia, som formåede at ride et program uden decideret øvelsesfejl, men hvor Orthilia blev lidt ivrig inden piaffen foran dommerne, som endte med et koste en placering.  Ekvipagen blev belønnet 72,42% og en fjerdeplads, lige uden for placeringerne. Klassen blev vundet af Isabell Werth og DSP Quantaz e. Quaterback/Hohenstein 4 med 77,80%. Klassens tredjeplads blev indtaget af østrigske Astrid Neumayer på DV-hesten Zap Zap e. Blue Hors Zack/Leonardo II (opdr. Morten Thomsen).

– Jeg synes at det gik virkelig godt og både turen i går og i dag, var noget jeg havde drømt om, men ikke turde håbe på inden vi kørte hjemmefra. Det blev lidt dyrt med overgangen til piaffen, men jeg skal lige lære knapperne at kende, konstaterer en glad Nanna. 

Stævne debut til internationalt stævne
Selvom at Nanna har mange Grand Prix-starter bag sig, så fortæller hun at det alligevel var lidt nervepirrende at starte direkte ud med at ride internationalt: – Det var næsten det eneste stævne vi kunne ride, så det var lidt spændende at ligge ud med at første stævne var internationalt. Jeg har redet programmene igennem derhjemme for at lære hende at kende og jeg er bare helt vildt tilfreds med at det endte som det gjorde. Der er selvfølgelig plads til forbedringer, men to ture uden øvelsesfejl er en virkelig god start. 

– Nu skal Orthilia hjem og have lidt ro og måske med til Holland i marts hvis det kan lade sig gøre og så håber jeg at kunne komme til Frankrig og starte Blue Hors St. Schufro e. St. Moritz Junior/ Blue Hors Don Schufro, fortæller Nanna på vej hjem fra Østrig. 

Se resultatet af klassen HER samt alle start - og resultater HER

I morgen skal Carina Cassøe Krüth ride World Cup med starttid kl. 10.03 som kan ses på  ClipMyHorse tv.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen