Nanna og Zepter vinder World Cup

18-02-2023 13:04

Mille Albinus Hjermitslev

Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter viste absolut verdensklasse niveau og gav Danmark en sejr i World Cup Grand Prix'en i Neumünster, hvor også Daniel Bachmann præsterede et flot resultat 

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald med Blue Hors Zepter i Basel. Foto: FEI/Stefan Lafrentz
Nyheden fortsætter efter annoncen

Sikke en dag for dansk dressur! Dagens World Cup-kvalifikation i Neumünster gav en dansk sejr, en dansk fjerdeplads og to Dansk Varmblods heste sluttede indenfor top-fem. 

Det var Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/ Wolkentanz II, der i overbevisende form kunne tage sejren i World Cuppen. Ekvipagen var den sidste på banen og startede i fin form med en fin parade og en flot første øgning. Det samme kunne siges om næste parade og tilbagetrædning, hvor Nanna viste kontrol og et flot overblik. Generelt viste ekvipagen flotte og balancerede overgange. I den frie skridt hang Zepter en smule i jorden, hvis man vil finde noget at kritisere. Ellers en god kvalitet i den samlede skridt og i passage. Det samme kunne siges om den næste piaffe, der blev udført til perfektion og med karakteren 8,4. Galopprogrammet startede også flot med en række fine toer-changementer og gode øgninger. Mod slutningen var det stadig et fejlfrit program. 

Det fortsatte i etter-changementerne og især i galoppiruetterne, der også gav 8,4. Herefter kom en lidt mindre god overgang fra galop til trav. Ellers var der dog ikke meget at kritisere, da Nanna og Zepter red op af den sidste midterlinje. Her satte ekvipagen punktum med en flot passage og piaffe i absolut verdensklasse. Det helt fantastiske program gav 77,130% og en sejr

Nanna Merrald og Blue Hors Zepter er stadig en relativ ny ekvipage, der kun har kendt hinanden et par måneder. Deres debut var ved World Cup-kvalifikationen i Basel i januar. 

Daniel nummer fire
Daniel Bachmann og Zippo M.I. e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Don Schufro var andensidst på banen. Ekvipagen startede ud med god power i de første travøgninger. Zippo krydsede flot i traversade med god rytmik og fremadsøgning. Den første parade og tilbagetrædning viste samtidigt, at der stadig var god kontrol. Det samme gjaldt for de næste meget overbevisende øgninger, hvor de stadig formåede at komme tilbage i passagen. Til gengæld blev Zippo en smule spændt i bagbenene i den anden piaffe. Den frie skridt manglede også en smule løshed, men med et godt stræk. Senere i programmet viste ekvipagen også en mere afspændt piaffe og god passage. Galoppogrammet startede flot med en fin række toer-changementer. Man kunne dog kritisere, at Zippo gik blev en anelse for dybt i formen og blev lidt kort i nakken. Teknisk var der dog ikke meget at sætte fingre på. 

Generelt viste ekvipagen et overbevisende program med meget power, gode øgninger og især nogle meget flotte galoppiruetter til 7,9. Det blev belønnet med 74,044% og en fjerdeplads.

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann og Zippo M.I. ved World Cup på Vilhelmsborg 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Klimke fik ikke en hjemmebanesejr
Ingrid Klimke og Franziskus FRH e. Fidertanz/ Alabaster var det tyske hjemmebanehåb. Ekvipagen startede i en god rytme, hvor Franziskus viste blødhed og enshed til begge sider. Der indsneg sig dog hurtigt lidt problemer med lidt uro i piaffen og manglende stræk i den frie skridt, der kun gav 6,7. Der indsneg sig også en fejl i toer-changementerne, hvor Franziskus sprang ud til siden. Til gengæld sad etter-changementerne lige i skabet, og travøgningerne var meget overbevisende. Generelt var afslutningen på programmet meget flot, hvor de fik hentet mange point. De sluttede med 75,478% og lagde sig i front inden de to sidste danske ekvipager. Det blev dog til en andenplads efter Nanna Merralds overbevisende program.

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke og Franziskus FRH ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Snæver hollandsk tredjeplads
Hollandske Kirsten Brouwer og Foundation e. United/ Jazz blev efter et flot program nummer tre med 74,065%. Det er derfor kun få marginaler, der skiller hende og Daniel Bachmann. Mon det kan vende i morgendagens kür?

Danske heste til start
Tre danske heste var til start i dagens World Cup. Blue Hors Zepter, Zippo M.I. og Torveslettens Titanium RS2 e. Totilas/ Stedinger. Sidstnævnte blev redet af hollandske Marieke Putten, der var fjerdesidst til start i dagens klasse. Titanium er en 11-årig Dansk Varmblods vallak avlet af Stutteri Tørvesletten, Helgstrand Dressage og Paul Schokemöhle. Ekvipagen leverede et fint program, men en fejl i changementerne kostede dyrt. De sluttede med 73,913%, hvilket gav dem en placering som nummer fem

Copyright Ridehesten.com
Marieke Van Der Putten og Torveslettens Titanium RS2 ved VM i Herning 2022. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Dansk dommer iblandt

I dagens Grand Prix-klasse var danske Susanne Baarup at finde i et af dommertårnene. Dommerpanelet så ud som følger: 

Dommer E: Susanne Baarup, Danmark
Dommer H: Magnus Ringmark, Sverige
Dommer C: Katrina Wüst, Tyskland
Dommer M: Elke Ebert, Tyskland
Dommer B: Clive Halsall, England

Fold up
Fakta
Om FEI World Cup dressur

FEI World Cup dressur i den vesteuropæiske liga: 

 • Vilhelmsborg, Aarhus, 21.-23. oktober 2022
 • Lyon, Frankrig, 26.-30. oktober 2022
 • Stuttgart, Tyskland, 9.-13. november 2022
 • Madrid, Spanien, 24.-26. november 2022
 • Salzburg, Østrig, 8.-11. december 2022
 • London, England, 15.-16. december 2022
 • Mechelen, Belgien, 26.-30. december 2022
 • Basel, Schweiz, 12.-15. januar 2023
 • Amsterdam, Holland, 26.-29. januar 2023
 • Neumünster, Tyskland, 16.-19. februar 2023
 • Gøteborg, Sverige, 23.-26. februar 2023
 • 's-Hertogenbosch, Holland, 9.-12. marts 2023

Finale: Omaha, Nebraska USA, 4.-8. april 2023

Fold up

I morgen er der Grand Prix kür med starttid kl. 10.00, og du kan se med på ClipMyHorse.tv.

Klassens resultat

Start- og resultatlister

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen