Når ridning ligger i generne

20-09-2015 07:10

Søstrene Alexandra og Anne Sophie Gerstorf Sørensen har gennem de seneste år været særdeles succesfulde med sejre og placeringer ved både DM, NM og EM for både pony og hest i dressur. Pigerne trænes til daglig af deres far berider Ulrik Sørensen, mens deres mor Charlotte Sørensen agerer groom og får hverdagen til at hænge sammen.
 

Copyright Ridehesten.com
Søstrene Anne Sophie og Alexandra Gerstorf Sørensen

Det er en helt særlig familie, man finder på Skanderborg Ridecenter. Familien Gerstorf Sørensen lever og ånder for heste og ridning, og deres engagement giver resultater. De to søstre Alexandra og Anne Sophie har med både pony og hest leveret topresultater ved både nationale og internationale mesterskaber. Resultaterne er dog ikke kommet af sig selv, men de er kommet på baggrund af talent kombineret med vilje til at arbejde og slide for den sport, de holder af. Pigernes samarbejdspartnere hesten Camiro Mandø og ponyen Klooster´s El Tino er begge lavet helt fra bunden af pigerne selv. Camiro Mandø blev købt på følauktion af pigernes farmor, og Klooster´s El Tino kom til familien som helt rå 3 års, hvor den var i træning, inden de købte den som 6 års.

Det er måske ikke helt tilfældigt, at søstrene Gerstorf Sørensen begge er blevet ryttere. Deres far Ulrik Gerstorf Sørensen er uddannet berider og har blandt andet været en del af det danske landshold som både junior, ungrytter og senior.  Deres mor Charlotte er også en særdeles dygtig rytter, som dog nu har lagt ridningen lidt på hylden for at få hverdagen til at hænge bedre sammen. ”Vi skal gerne være inde fra stalden senest kl. 18.30 og nå at være en familie også” siger Charlotte, og derfor hjælper hun pigerne med at gøre heste klar, så ridningen ikke overtager hverdagen totalt, når der både er skole og gymnasium, der skal passes.  


Læs mere om Familien Gerstorf Sørensen i oktober-nummeret af Ridehesten.  

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner