Nations Cup: Podieplads til ungrytterne

29-09-2019 20:40

Ungrytterne fik en podieplads ved finalerne i Nations Cup-springningen i Opglabbeek i Belgien, mens det desværre ikke blev til en podieplads til de danske juniorer, som ellers var målet

Nyheden fortsætter efter annoncen

Så kom dagen, hvor finalen i Nations Cup skulle springes. Vejret gav en del udfordringer for alle ryttere. Der var en del regn og blæst, så sandsækkene var fundet frem til springstøtterne, så springene ikke væltede.

Juniorytterne fik desværre ikke en podieplads

Målet for de unge juniorer var en podieplads. Det lykkedes desværre ikke. Første rytter på banen var Anna Weilsby som desværre fik fire bomme og en tidsfejl. Det betød i alt 17 fejl til Anna. Næste rytter var Caroline Rehoff Pedersen, som også i dag leverede nul fejl i sit ridt, så der var endnu håb om, at de danske juniorer kunne opnå en podieplads.

Tredje rytter på banen var Gustav Christian Jacobsensom desværre også tog tre bomme i sit ridt. Dermed var løbet kørt for juniorerne. Maria Barnewitz Schou var sidste rytter på banen, og de fik også en bom og dermed fire fejl. Juniorerne sluttede på en femteplads med i alt 16 fejl i tiden 238, 08 sekunder.

Det blev til en kort briefing inden lastbilerne blev pakket og hestene læsset og klar mod den 12 timer lange tur tilbage til Danmark.  Det var selvfølgelig ærgerligt, men alle ryttere red ind på banen med den rette indstilling. Det var bare ikke lige vores dag, sådan fortæller Caroline Rehoff Pedersen, da Ridehesten.com fangede hende på hjemvejen. Caroline er rigtig godt tilfreds med sin hest, der ikke lod sig påvirke af vejret.

– Jeg har en hest, der er den samme, uanset om det er 30 grader og solskin eller om der er regn, blæst eller stormvejr.  Jeg føler, at jeg gjorde, hvad jeg kunne for mig selv og for holdt, så det kan jeg tage med mig, nu hvor det er mit sidste junior-år.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ungrytterne tog tredjepladsen

Også det danske ungrytterhold har klaret sig super godt.  Benedikte Rie Truelsen var første rytter på banen, men fik desværre 12 fejl, Phillippa W. Linde var næste rytter, og det blev til en nulrunde, mens Christine Thirup Christensen fik fire fejl. Der var derfor en del pres på Clara Hallundbæk, der som sidste rytter skulle levere en nulrunde, hvis holdet skulle have en podieplads. Det lykkedes, og det danske ungrytterhold snuppede tredjepladsen.

Phillippa W. Linde fortæller til Ridehesten.com, at blæsevejret faktisk forårsagede et væltede spring, da hun red på banen. Tiden blev derfor stoppet efter andet spring, og Phillippa kunne derefter forsætte sit ridt og jagten på en nulrunde.

Jeg er super godt tilfreds med min hest. Han er cool og sprang super godt. Han er nu på vej hjem, hvor han får lov til at hvile inden, vi skal ride den 3* i Herning, hvor vi alle fire på holdet, skal ride individuelt og mod hinanden.

Ponyrytterne

Ponyrytterne bestående af Linnea Ilsøe Madsen på Zee Tech, Isabel Vang Hvidtved med Strattonstown Nearly Gone, Freya Standby Møller og Attyrory Rebel samt Josefine Sandgaard Mørup på Rainbows Mocha sluttede på en fjerdeplads med samlet 8 fejl og tiden 238,67 procent. Sejren gik til England, som eneste nation med nul fejl i tiden 245,68 sekunder.

Se alle resultaterne HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen