Nervepirrende dansk vet-tjek i Verden

05-08-2015 16:05

Britt Carlsen

UVM Verden - Det blev lige spændende nok i dagens vet-tjek for en af de danske deltagere i klassen for 5-års heste

Inden hestene i UVM får starttilladelse skal de gennem et vet-tjek, hvor hestenes form, hul og generelle sundhedstilstand bliver vurderet stående, i skridt og i trav for dyrlæger og dommere i klassen. Samtidig bliver hestens afstamningspapirer kontrolleret op imod deres chip. Det er altid spændende, hvorvidt hestene opfører sig ordentligt og bliver godkendt til videre deltagelse. Tidligere har Danmark mistet en VM deltager netop i dette vet-tjek på grund af problemer med mønstringen, så selvom de danske heste mødte topfit frem til dagens vet-tjek, er det altid en hurdle som imødeses med spænding i den danske lejr. 

Første danske hest til vet-tjek var hingsten Vincent Maranello e. Blue Hors Zack (opdr. Jane Gry Haugum) og han blev mønstret af sin rytter berider Thomas Sigtenbjerggaard. Avlshingsten havde mere travlt med at føre sig frem og hoppe rundt omkring Thomas, end han havde tid til at koncentre sig om opgaven. Det betød, at dommerne ikke umiddelbart godkendte hingsten, men bad om at få ham at se i trav endnu engang. Heldigvis opførte Vincent Maranello sig noget bedre på anden mønstring, og dommerne godkendte hingsten til videre konkurrence. 

Pyh, så gik det omvendt helt uproblematisk med de øvrige tre danske deltagere: Fiontina e. Fassbinder (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen) mønstret af Andreas Helgstrand, Fiontini e. Fassbinder (opdr. Hanne Lund og Henrik Hansen) mønstret af af Severo Jurado Lopez og Egebjerggårds Dutchmann e. Sandreo (opdr. Anders Green Hansen) mønstret af Astrid Therkelsen Grøn. Alle gik de glat gennem vet-tjek.

Senere i dag vil der være lodtrækning til kvalifikationen, der begynder i morgen kl. 9. Se startlister her

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner