Nervepirrende World Cup i Madrid

28-11-2023 09:36

Mille Albinus Hjermitslev

På en søndag eftermiddag fyldt med overraskelser blev det Marcus Ehning, der trak det længste strå og slog den regerende olympiske mester Ben Maher, der måtte tage til takke med andenpladsen

Copyright Ridehesten.com
Marcus Ehning og Coolio 42. Vindere af Longines FEI Jumping World Cup 2023/24 - Madrid. Foto: FEI/Thomas Reiner
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den sjette World Cup-kvalifikation i den vesteuropæiske liga fandt sted i Madrid, Spanien søndag eftermiddag. Ud af 39 ekvipager var ti fejlfrie og kvalificerede sig til omspringningen.

To af dem var fra værtsnationen Spanien, og de blev placeret som henholdsvis nummer tre og ni. Det var Mariano Martinez Bastida og Teresa Blazquez-Abascal, der ellers "kun" er nummer 101 og 319 på verdensranglisten, men gav hjemmebanepublikummet meget at være stolte af. 

Copyright Ridehesten.com
Mariano Martinez Bastida og Belano vd Wijnhoeve Z. Tredjeplads i Longines FEI Jumping World Cup™ 2023/24 - Madrid. Foto: FEI/Thomas Reiner

Blandt rytterne i omspringningen var hele fire stærke franskmænd, herunder den kun 22-årige Jeanne Sadran, der blev nummer fire. Vinderen skulle dog blive den tyske legende Marcus Ehning og Coolio 42 e. Casalito/ Quidam de Revel, der gik sin kun anden World Cup. 

Om sejren udtaler Ehning til FEI

At vinde her for tredje gang betyder, at jeg bliver ældre, men jeg er her stadigvæk! 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige efter Ehning kom den britiske regerende olympiske mester Ben Maher på den 9-årige Enjeu de Grisien e. Toulon/ Andiamo. 

Selv verdenstoppen kan ride forkert bane
Sidste uges vinder af World Cup-kvalifikationen i Stuttgart, franske Kevin Staut, skulle stå bag eftermiddagens største overraskelse. Rytteren var fejlfri og lynende hurtig frem mod sidste forhindring, men det viste sig at være den forkerte forhindring, rytteren havde kurs imod. I sidste sekund opdagede Staut, at det var det forkerte spring, men da var det for sent, og rytteren måtte udgå. 

Staut rystede på hovedet og red ud af banen med et skævt smil. Det var tæt på og alligevel meget langt væk for franskmanden. 

Resultat, World Cup-kvalifikation Madrid.

Stævnets resultater. 

I den kommende weekend rykker World Cup til La Coruna, Spanien, og her er danske Martin Neergaard til start. 

Copyright Ridehesten.com
Kevin Staut og Beau de Laubry Z. Vindere af Longines FEI Jumping World Cup 2023/24 - Stuttgart. Foto: FEI/Leanjo de Koster
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen