Ni unge springhingste klar til hopperne (video)

30-03-2021 13:44
Avl

Dansk Varmblods 10-dages observationstest for springhingste blev i dag afsluttet på Tørring Ridecenter, hvor alle ni 3-års hingst bestod prøven og kan gå foråret i møde med en gyldig avlsgodkendelse. Se hingstenes træningsbeskrivelse her

Nyheden fortsætter efter annoncen

Under ledelse af berider Torben Frandsen har ni 3-års hingste i forlængelse af deres godkendelse ved Dansk Varmblods kåring af hingste i uge 11 nu gennemført 10-dages observationstesten på Tørring Ridecenter.

Ved observationstesten er hingstenes temperament og ridelighed blevet vurderet, lige som hingstene er blev observeret for uønskede staldunoder.

Avlsledelsens springkommission bestående af Signe Wiese, Bo K. Møller og Johnny Hansen blev i dag præsenteret for ni veltilpasse hingste, og talsmand Johnny Hansen bemærkede, at der var tale om meget let ridelige hingste, der var nemme at arbejde med. Hingstene blev fremvist af Mia Oudal.

Alle ni hingste har bestået 10-dages prøven og kan nu tilmeldes Dansk Varmblods hingsteliste med henblik på at betjene hopper i den forestående reproduktionssæson. Forhåbentligt får vi hingstene at se til 35-dages testen i efteråret med henblik på færdigkåring.

Nyheden fortsætter efter annoncen

De ni hingste med godkendt 10-dages prøve er:

  • Genesis P e. Bøgegårdens Gladiola/ Cassini II, opdrættet og fremstillet af LP Springheste v/ Lars N. Pedersen, Vejle.
  • Las Vegas H DWB e. Comme Il Faut/ Louvre S, opdrættet af Bodil Kruse Hellmers, Aalborg og fremstillet af Tallin Farm – Danish Sports Horses LLC, USA.
  • Casalensky e. Cornet Obolensky/ Casall, opdrættet i Tyskland og fremstillet af HH Horses og Stald Cajus, Solrød Strand.
  • Senator e. Der Senaat/ Quiet Please, opdrættet af Jeannette Vangsøe Sunesen, Thisted og fremstillet af Nordentoft Equestrian, Thisted.
  • Emeralds Boy Ask Z e. Emerald van ’t Ruytershof/ Cornet Obolensky, opdrættet i Holland og fremstillet af Stutteri Ask A/S, Martofte.
  • Hallas Ask e. Harley VDL/ Nurzeuz, opdrættet i Holland og fremstillet af Stutteri Ask A/S, Martofte.
  • Nørremøllehøjs Silver Light e. Silvaner D.C./ Candillo, opdrættet af Christina Møller og Uwe Thomsen, Bylderup-Bov og fremstillet af Ulrik Stadelhofter & Uwe Thomsen, Bylderup-Bov.
  • Gadgaards Convoy e. Volstrups Cash/Godsend du Reverdy, opdrættet og fremstillet af Lene Gadgaard og Hans Chr. Jensen, Spjald.
  • Teglovnens Zir-Oculus e. Zirocco Blue/ Cornet Obolensky, opdrættet i Tyskland og fremstillet af Stutteri Teglovnen, Dybvad.

 

Se hingstenes træningsbeskrivelse her.

Se video af alle hingste her.

Om 10-dages testen
Prøven afvikles om foråret umiddelbart efter hingstekåringen og er en observationstest af ca. 10 dages varighed. Prøven er åben for godkendte 3-årige hingste samt godkendte 4-årige hingste, der ikke tidligere har været afprøvet.
I perioden trænes hingstene let i henhold til anerkendte principper for uddannelse af ungheste. Hingstene observeres i stalden for staldunoder og i forbindelse med den almindelige, daglige håndtering. Træningen omfatter ridningen, men ikke springning med rytter. Der gives ingen karakterer, og der er ingen afsluttende prøve. Avlsledelsen og Træningslederen beslutter i samråd, hvilke hingste, der har bestået observationstesten. Avlsledelsen følger hingstene ved indsyning og udsyning samt på enkelte træningsdage.
Efter prøven udarbejdes en træningsbeskrivelse for hver enkelt hingst.
Formålet med observationstesten er at frasortere hingste med dårligt temperament eller andre, for avlshingste, uheldige egenskaber. De hingste, der har bestået observationstesten tildeles bedækningstilladelse for samme år.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen