NM-opdatering: Dansk medaljeregn

01-07-2017 12:23

Fredag var der for anden dag i træk holdmedaljer på spil ved NM i dressur, springning og paradressur i Hammarö i Sverige, og de danske leverede flot med fire guldmedaljer, tre sølvmedaljer og en bronzemedalje.
Gyldne drys over Kat. I-landsholdet

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Kat. I-ekvipagernes holdmesterskab skulle afgøres over to klasser, hvor resultaterne fra torsdagens PRT skulle lægges sammen med fredagens PRM. Danskerne var i front fra torsdag, og den føring satte de ikke over styr. Amira Aasted Jespersen på Top Tilas, Isabell Toft Waksvik på Sl Cuba, Cecilie Hedegaard på Strandgaards Challenger og Rebecca Holm Sylvest på Centrum viste endnu engang storform, og med samlet 434,021 point blev guldet sikret. Sverige fik sølv, mens Norge fik bronze.  


Kat. II-ponyerne sikrede sig sølv
Kat. II-ponyernes uofficielle nordiske holdmesterskab skulle udelukkende afgøres over fredagens klasse, og derfor var presset på Fie Dybro Jensen på Kavsgaard’s Dundee, Maja Emilie Leth på Prince, Laura Elisabeth Kjær Rohmann på Traeumer og Frederikke Gram Jakobsen på RS Proud Mary stort. De unge piger og deres ponyer lod sig dog ikke afskrække, og med et fint resultat på 209,051 point kunne de modtage de flotte sølvmedaljer. Guldet gik til Sverige, mens Finland fik bronze.


Bronze til ungrytterlandsholdet i springning
Det var en 1,40 m høj bane, der ventede i ungrytternes holdmesterskab, hvor det desværre blev til 14 fejl til Danmark i 1. runde. I 2. runde gik det bedre med kun 4 fejl, men samlet lå danskerne for langt fra de øverste podiepladser. Det blev dog til en fin bronzemedalje til Helena Eva Blach på Ace Of Corobel, Simone Hansen Scherff på Carlisca, Sofie Yderstræde Bucka på Champion de Quidam RV og Melissa Fobian på Calvin K, mens guldet gik til Sverige og sølvet til Norge. Søndag skal der springes om de individuelle medaljer.  


Dressurjuniorerne holdt deres guldføring 
I torsdagens holdprogram red de danske dressurjuniorer sig i front i medaljekampen, der skulle afgøres ved sammenlægning af resultaterne fra holdprogrammet og fredagens individuelle program. Kristian Würtz Green på Shuberts Don Diablo, Ann Sofie Nilausen på Elverhøjs Sakharov, Natalie Hering på Litvinenko Sjælstofte og Anna Maarbjerg Piechnik på Kirks Dibsi leverede varen for anden dag i træk, og dermed kunne de modtage guldet med et samlet holdresultat på 419,073 point mod Sveriges 412,219 point. Bronzen gik til Finland. De sammenlagt 18 bedste går videre til at ride kür om de individuelle medaljer lørdag. 


Guld til de danske springjuniorer
Fredag beviste landstræner Bo. K. Møller, at han har næse for at sammensætte et juniorlandshold. Bo havde valgt Laura Baaring Kjærgaard på Carina, Kamilla Ladefoged Rasmussen på Errando, Christine Thirup Christensen på Lui Viton og Anne Katrine Kolborg Johansen på Abildgaards Sonate til opgaven, og de fire piger og deres heste kvitterede for tilliden med at levere et rundt 0 i begge runder. Denne kraftpræstation kunne de øvrige tre hold ikke matche, og dermed kom guldet på danske hænder. Norge fik sølv, mens Sverige tog bronzen. Søndag skal der springes om de individuelle medaljer.

Nyheden fortsætter efter annoncen


Ungrytterne avancerede til en flot sølvmedalje
Ungrytternes holdmesterskab i dressur skulle afgøres ved sammenlægning af torsdagens holdprogram, hvor danskerne blev nr. 3, og fredagens individuelle program. Heldigvis var de danske ekvipager tunet skarpt ind på opgaven, og med fire flotte præstationer avancerede Laura Hviid og Denzel, Amalie Aasted Albæk på Ørevadbros Dior, Signe Andersen på Waldemar og Pernille Piilborg på Hølgaard’s Armani til en flot sølvmedalje. Sverige fik guld, mens Norge fik bronze. De sammenlagt 18 bedste ekvipager går videre til lørdagens kür, hvor der rides om de individuelle medaljer.


Fin 2. plads til Caroline og Davidoff
Caroline Cecilie Nielsen (grad III) og Davidoff er eneste danske paradressur-ekvipage ved NM, og det er den forholdsvis nye ekvipages første internationale stævne. Efter sejren i torsdagens klasse, blev det fredag til en fin 2. plads. Nu krydser vi fingre for en fin medalje, når der søndag rides kür om det individuelle NM-metal.


U25-holdet fik sølv
I U25-mesterskabet for hold blev det til sølv til det danske landshold, der bestod af Maja Petersen på Højgaards Dexter, Michala Mejlgaard Jensen på Trebiz, Emma-Amalie Wraa på Fuerst Fahrenheit L og Katrine Gammelgaard Loft på La Reina Romana. Guldet gik til Sverige.


Guld til childrenholdet i springning
Childrenrytternes holdmesterskab skulle springes på en 1,20 m høj bane, og Lars Trier Kjølles tropper var tændt på opgaven. Med en sindssyg flot 1. runde med samlet 0 fejl og en 2. runde med 8 fejl var de unge danskere urørlige, og guldet var i hus. Både Madelen Bennetsen på M.B. Hummels AC/DC og Noona W. Linde på Chelino var dobbelt fejlfri, hvilket tegner godt inden søndagens individuelle finale. Kia Keller på Zaffran og Gustav Christian Jacobsen var også på guldholdet. Sølvet gik til Sverige, mens Norge fik bronze.

/DRF.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner