Norsk DV-hest til KWPN-kåring

04-01-2024 06:37
Avl

Den australske dressurrytter Bennet Conn har fået udtaget en norskfødt, DV-registreret 3-års hingst til den forestående KWPN-hingstekåring

Nyheden fortsætter efter annoncen

I tilgift til de to DV-hingste fra det danske stutteri L Horses er endnu en DV-hingst udtaget til kåringen. Det drejer sig om Silvano B e. Springbank II VH/ Blue Hors Hotline/ Westernhagen, som er opdrættet af norske Ida Brynildsrud og fremstillet af australske Bennet Conn.

Ida Brynildsrud har også avlet moderen til Silvano B, Hailey B, som blev bedste dressurbetonede hoppeføl i DV Norge i 2012. Otte år senere blev Haileys søn Santino B efter Springbank II VH bedste dressurbetonede hingsteføl i Dansk Varmblods region 6.

Da fik Ida en henvendelse fra Bennet Conn, som driver en dressurstald i Nordtyskland, men Santino var allerede solgt. Da Hailey året efter i 2021 fik en helbror, var Bennet hurtig, og han købte sammen med sin samarbejdspartner hingsteføllet i en alder af fire måneder.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Samme år solgte Ida et barnebarn af Hailey efter Floriscount/ Franklin på Dansk Varmblods Elitefølauktion til familien Rude-Hare. Hailey selv havde i 2022 et My Vitality-hingsteføl, som blev solgt til Helgstrand Dressage på auktion.

I mellemtiden er Silvano B vokset op og har nu været fremstillet til den hollandske forbesigtigelse og er udtaget til hingstekåringen, der starter om fire uger i 's-Hertogenbosch.

Jeg har aldrig selv mødt Bennet, for han købte Silvano på baggrund af en video og vores telefonsamtalerDet ville være fantastisk at møde ham og gense Silvano ved kåringen i Den Bosch, men jeg ved ikke endnu ikke, om det lykkes mig at komme afsted, fortæller Ida.

Se Silvano B på video ved KWPN-hingstekåringen.

Copyright Ridehesten.com
Silvano B ved den hollandske forbesigtigelse. Foto: Melanie Brevink-van Dijk
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen