Nostalgiske fotos: DV's nye formand

27-09-2013 12:00

Sammen med dette foto af Dansk Varmblods nuværende formand Jan Pedersen bragte Hippologisk Tidsskrift en artikel om kampvalget i forbundet tilbage i 1994

- Folk vil forhåbentlig have så meget tillid til mig, at de stadig vil sige tingene ligeud til mig. Og jeg vil gøre alt for at bevare kontakten til avlerne, sådan sagde Jan Pedersen til Hippologisk Tidsskrift i april 1994 efter han havde vundet det først, og hidtil eneste, kampvalg i Dansk Varmblods historie.

Jan Pedersen havde aldrig gjort sig forestillinger om, at han skulle blive formand for landets største avlsforbund. Han sad hverken i regions- eller hovedbestyrelsen. Men efter hånden som flere og flere opfordrede ham til at stille op, tog han beslutningen få uger før DV's repræsentantskabsmøde i Odense, Her fik han helt overvældende tillidserklæring i et dramatisk kampvalg, der gav ham et solidt flertal på 139 stemmer mod 69 til Torben Bagge Hansen.
I dag er Jan Pedersen også præsident for en paraplyorganisation af internationale avlsforbund; World Breeding Federation for Sporthorses, WBFSH og formand for Dansk Varmblod på 19. år.

Et nostalgisk dyk i gamle arkiver
Her på hjemmesiden kan man under "Nostalgiske fotos" finde en perlerække af sjove, flotte og interessante billeder, som vores fotografer har taget gennem tiden. Og bag mange af dem gemmer sig en god historie. Se de mange flotte, gamle fotos, og har du en forklaring på et billede, en god historie bag det, så tøv endelig ikke med at kontakte Ridehestens redaktion, så vi kan fortælle historier om dengang i dansk ridesport og avl.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen