Nu er DRF's nye ryttermærkeprøver online

04-10-2021 16:24

Trine Askjær-Jørgensen

I dag er Dansk Ride Forbund gået live med deres nye, online ryttermærkeprøver. Ryttermærkerne blev tidligere på året digitaliserede, og nu er prøverne det også. Der sker en hel del ændringer på området, også med ryttermærkeundervisningen. Læs mere her

Copyright Ridehesten.com
Når man tager ryttermærker, skal man bl.a. lære at omgås rigtigt med hesten. Foto: Ridehesten.com/Mette Andersen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I starten af året lancerede Dansk Ride Forbund en digitaliseret version af de velkendte ryttermærker, og i dag er forbundet så klar med de tilhørende digitale ryttermærkeprøver.

Som noget nyt er ryttermærkerne blevet "skåret ned" til 3 stk. frem for de 5, som man tidligere kunne tage. Derudover er læringsmaterialet også blevet opdateret og justeret, så det passer bedre til elevernes aldre og evner.

Digitalisering af ryttermærkerne

Ryttermærkerne er nu blevet gjort digitale, således at man fremover får både en fysisk ryttermærkenål, man f.eks. kan sætte på sin stævnejakke, og et digitalt ryttermærke-badge på ens DRF Go!-profil.

Prøverne er også blevet digitale, så de kan tages både på smartphone, tablet og computer. Spørgsmålene i prøverne bliver ikke stillet i samme rækkefølge, hvilket betyder, at eleverne/rytterne både kan tage prøverne alene og sammen, da der ikke er fare for, at man kan kigge med hos hinanden. Fordi det kan være børn helt ned til 7-års alderen, der tager ryttermærkeprøverne, er de indstillet således, at alle elever består. Hvis eleven svarer forkert på et spørgsmål, bliver spørgsmålet stillet igen, indtil eleven svarer korrekt. På denne måde undgår man, at eleven får en dårlig oplevelse af at gå til prøve, samtidig med at der er en betydelig læring i at finde det korrekte svar efter at have svaret forkert.

Copyright Ridehesten.com
De nye, digitale ryttermærke-badges. Foto: Dansk Ride Forbund

Kræver en Go!-profil at tage prøverne

Nyheden fortsætter efter annoncen

Ryttermærkeprøverne tages digitalt via rytterens Go!-profil på rideforbund.dk. Alle elever, der vil tage en prøve, skal derfor have oprettet en gratis Go!-profil forud for prøven. Prøverne tages i kontinuerlig rækkefølge, dvs. at eleven skal have gennemført Ryttermærkeprøve 1, inden eleven kan tage Ryttermærkeprøve 2 og så fremdeles. Når det vurderes af underviseren, at eleven er klar til at tage en ryttermærkeprøve, skal klubben indstille eleven til prøven. Det er kun muligt for klubber at indstille elever til prøverne, og man kan altså ikke bare melde sig til prøverne uden at være indstillet af en klub. Læs mere.

Undervisningen skal være mere praksisbaseret

Dansk Ride Forbund har også lavet ændringer til selve ryttermærkeundervisningen, da de gerne ser, at den fremover bliver udført af underviserne i elevskolerne. Ryttermærkeundervisningen skal gerne strække sig over en længere periode, så uddannelsen af eleverne sker mere kontinuerligt og gerne mere i praksis, så eleverne får knyttet teori mere til praksis. Det kan f.eks. gøres ved, at ryttermærkeundervisningen bliver en integreret del af elevskoleskoleundervisningen. Læs mere om undervisningen og mærkerne her.

Ganske gratis for klubber og elever

Endnu en ny ting ved de opdaterede ryttermærker er, at de er 100% gratis – både for klubber og elever. Derudover får alle elever, der har taget og bestået en ryttermærkeprøve, tilmed 50% rabat på deres D-licens, hvis de køber licensen inden for max et år efter prøven.

Læs mere om de nye ryttermærker og online ryttermærkeprøver her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen