Nyt WBFSH-springchampionat

23-02-2023 18:18

Den internationale organisation WBFSH lancerer sammen med Tops Equestrian Events i september 2023 stævnet “WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy”

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde og Cassado Ask. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

WBFSH (World Breeding Federation for Sport Horses) annoncerer, at de samarbejde med Tops Equestrian Events (TEE) har indgået aftale om et årligt springstævne for avlsforbund i regi af WBFSH.

Stævnet “WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy”, der første gang afvikles i dagene 28. september til 1. oktober 2023 på Tops International Arena i Valkenswaard, Holland, er en holdkonkurrence mellem avlsforbund med deltagelse af springheste i alderen fem til otte år. Alle deltagende ekvipager er tilmeldt af de respektive avlsforbund (medlem af WBFSH), som selv udtager de heste, der skal repræsentere dem ved stævnet.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I hver aldersklasse kører en holdkonkurrence i mellem de avlsforbund, der kan stille hold med fem ekvipager, og parallelt kører hver klasse også med individuelle placeringer. Der er betragtelige præmiepenge ved stævnet, der anløber en samlet sum af 170.000 euro.

De to kvalifikationer i hver årgang foregår på sand- såvel som græsbaner, mens finalerne afvikles på den store græsstadion. I holdfinalerne mellem de 15 bedste hold i hver aldersklasse er kun tre ekvipager fra hvert hold til start, og de udpeges af holdets egen chef d'equipe. For 5-års hestene er der ingen omspringning.

I aprilnummeret af magasinet Ridehesten bringer vi en udvidet omtale af WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner