OL-guldhesten Flora de Mariposa er død

02-08-2020 13:01

Annika Knudsen Lorentsen

Den ekstremt talentfulde springhoppe Flora de Mariposa, som med franske Pénélope Leprévost i sadlen var med til at vinde OL guld i Rio, er død i en alder af 15 år

Copyright Ridehesten.com
Penelope og Flora ved VM i Caen 2014. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Flora de Mariposa e. For Pleasure/Power Light er en sand legende på springbanerne, men den talentfulde hoppe er desværre afgået ved døden i en alder af 15 år meddeler ejerne af hoppen, Haras de Clarbec. 

– Det er med dyb og uendelig trished og enorme tåre i øjnene, at vi annoncerer at vores fantastiske hoppe Flora de Mariposa er blevet taget fra os, skriver de på deres Facebook-side, hvor de blandt andet også skriver: 

– Vi vil huske hende som en magisk hoppe med et rent talent. For hende var det nemt og naturligt at springe og hun fløj over springende med en ekstraordinær beslutsomhed og personlighed. Kære Flora, du har været en hoppe for livet, og det har været en kæmpe ære at være dine ejere. Vi vil savne dig enormt. Hvor end du er, vær glad. Dit liv vil forblive huske forevigt i vores tanker, minder og i vores hjerter. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Succesfuld karriere
Flora de Mariposa har en succesfuld karriere bag sig, som de færreste heste. Med franske Pénélope Leprévost har hoppen opnået det ene store resultat efter det andet, og sammen var de blandt andet med til at vinde OL holdguld i Rio de Janeiro i 2016. Ved VM i Caen i 2014 vandt parret holdsølv og ved EM i Aachen i 2015 endte de på individuel fjerdeplads.

Foruden deres mesterskabsmedaljer er det blevet til en sejr i den 5* World Cup Grand Prix i Oslo, såvel som i Lyon i 2015. De vandt den 5* Grand Pric i Antwerpen i 2016, og de var på det vindende franske hold ved Nations cup i La Baule i 2017 og i Rotterdam i 2014. Ligesom de har opnået flere store sejre i blandt andet Leipzig, London, Paris, Verona og Zurich.

– Jeg udvider al min støtte til ejerne og deler deres smerte i tabet af denne ekstraordinære hoppe, jeg var, og vi var alle dybt knyttet til. Sammen har vi oplevet store og intense øjeblikke i sporten og haft uforglemmelige øjeblikke. 

Sådan skriver en tydelig berørt Pénélope på sin Facebook-side efter annonceringen af hoppens død.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen