OL-hesten Quickly de Kreisker er blevet pensioneret

02-01-2021 13:28

Annika Knudsen Lorentsen

Tophesten Quickly de Kreisker har fået en velfortjent pension fra sporten, i en alder af 17 år, efter han har leveret en lang række topresultater med sin marokkanske rytter Abdelkebir Quaddar

Copyright Ridehesten.com
Abdelkebir og Quickly de Kreisker ved OL i Rio i 2016. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den franskopdrættede Quickly de Kreisker e. Diamant de Semilly/Beach Boy har i en lang årrække været den marokkanske Abdelkebir Quaddars absolutte tophest. Abdelkebir annoncerede i slutningen december, at Quickly de Kreisker går på en velfortjent pension.

Det er bekræftet, at Abdelkebir bliver en af de marokkanske ryttere der skal ride for Marokkos hold ved OL til sommer, hvor Marokko for første gang stiller et hold. I 2016 var det netop Quickly de Kreisker der tog Abdelkebir til sit første OL, og dermed var de den første ekvipage til at repræsentere Marokko i ridesport ved OL nogensinde. I 2021 bliver det dog en anden hest, som Abdelkebir vil deltage med. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Foruden OL-deltagelsen i 2016 har parret også redet VM i Caen i 2014 og World Cup-finalen i Lyon i 2014. De har ligeledes opnået flere topplaceringer ved 5-stjernede stævner, blandt andet en andenplads i Paris, i St. Tropez og i Rotterdam i 2016. Det var også i 2016, at parret vandt Grand Prix Hermes i Grand Palais i Paris. I 2015 vandt parret World Cup i Al Ain, og i 2014 vandt de Grand Prix-klassen i Al Ain. De har desuden en lang række sejre i Grand Prix-klasser på 3- og 4-stjernet niveau.

– Jeg kan ikke takke dig nok for alt det, du har gjort for mig. Jeg ønsker dig det mest fantastiske liv. Vi vil savne dig i stalden, men du forbliver i vores hjerter. Jeg vil besøge dig så ofte så muligt på din nye fold. 

Sådan skriver Abdelkebir Quaddar blandt andet i et opslag på Facebook, hvor han hylder sin tophest gennem mange år.

Copyright Ridehesten.com
Ekvipagen ved OL i Rio. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald