OL i military - Desværre en del fejl i terrænet for Peter

01-08-2021 00:40

Annika Knudsen Lorentsen

OL i military er i fuld gang, og vi har allieret os med Jakob Binder Struck, som kommer med kommentarer i løbet af konkurrencen. Vi følger danske Peter Flarup tæt, og i nyheden her beretter vi om terrænspringningen

I alt er der 63 ekvipager til start ved OL i military, og i nat, dansk tid, afholdes terrænspringningen, som er den fysisk mest krævende af de tre discipliner, som militaryekvipagerne, skal igennem. I løbet af fredagen, og natten til lørdag, red rytterne deres dressur, og det kan I læse mere om her.

Vi har allieret os med Jakob Binder Struck, som er vores ekspert for militarydisciplinen ved OL, og han vil i løbet af konkurrencen komme med kommentarer, der kan gøre os klogere på afholdelsen og resultaterne.

Lidt længere nede på siden, kan I løbende læse opdateringer omkring militarykonkurrencen, som vi følger løbende i nat.

Fakta
Det venter på terrænbanen

I alt er der 23 forhindringer på terrænbanen, som inkluderer i alt 36 spring, idet, at nogle er forhindringerne indeholder flere spring (eksempel 20A, B, C og D). 

Banen er 4420 meter lang, og skal rides med en fart på 570 meter i minuttet, og det betyder, at ekvipagerne har 7 minutter og 45 sekunder til at gennemføre banen, hvis de skal holde sig indenfor fejlfrie tid. 

Se kort over banen HER. Læs mere om hver enkelt forhindring HER.

SENESTE OPDATERING:

05.30

– Fascination så godt ud rundt på banen, men desværre kom der en smutter på det første vand, da den trækker på et af alternativerne. Anden stop kommer de lidt forkert hen til hjørnet, og så bliver Fascination hængende lidt i springet. Han restituerer dog fint, og kommer bedre og ikke så træt i mål, som flere af de andre heste, fortæller Jakob Binder Struck, om Peters ridt.

03.37

Knap 10 ryttere mangler at ride i terrænet, hvor det britiske hold har lagt sig sikkert i front af holdkonkurrencen, idet, at alle tre britiske ryttere har gennemført terrænet uden fejl. Se stillingen HER.

02.06

Fascination trykkede sig desværre lidt rundt på terrænbanen, og det kostede et stop på spring 11B, og igen på 20A for danske Peter Flarup, hvor Fascination også kom til at hænge lidt fast over springet. Ekvipagen kom dog videre og gennemførte terrænbanen. I alt fik de 67,2 strafpoint i terrænet, og har dermed 100,9 strafpoint samlet.

01.35

Tyske Julia Krajewski, som efter dressuren var placeret som nr. 4, har netop gennemført terrænbanen med blot 0,4 tidsfejl, og dermed har hun nu samlet 25,6 strafpoint.

01.20

Svenske Therese Viklund udgår desværre på grund af fald ved spring nr. 18, og dermed er Sverige ude af kampen om medaljer i holdkonkurrencen.

01.16

Den japanske rytter, Alex Hua Tian (start nr. 7), som lå nummer 3 efter dressuren, er også gennem banen, men med 12 strafpoint på terrænbanen, er han rykket længere ned i den samlede stilling.

01.00

Britiske Oliver Townend, som er på det førende britiske hold, og placeret individuelt, som nr. 2 efter dressuren, har netop gennemført terrænbanen fejlfrit. Dermed har han fortsat samlet 23,6 strafpoint.

00.48

Første rytter er redet ud på banen, men styrter desværre efter kort tid. Det drejer sig om thailandske Arinadtha Chavatanont, men både hest og rytter er umiddelbart okay.

Næste ekvipage er britiske Oliver Townend, mens danske Peter Flarup først har start nummer 23, og dermed bliver sendt ud af startboksen ca. kl. 01.51 i nat.

00.44

En af de ting, som Jakob Binder Struck fremhæver er også varmen, som gør, at det bliver en endnu mere krævende opgave for hestene. Netop derfor begynder terrænspringningen også allerede kl. 7.45, lokal tid, for at få afviklet konkurrencen, inden temperaturen bliver alt for høj. 

– Det bliver interessant at se, hvordan de europæiske heste, der ikke er helt vant til disse temperaturer, kommer til at tage det, udtaler han.

00.42

Inden terrænspringningen starter lige straks, har vi spurgt Jakob Binder Struck, hvad det egentligt er, der møder rytterne på terrænbanen:

– Terrænet er svært, og så indeholder det mange retningsskift, der betyder, at man skal ændre tempoet. Det er en noget snørklet bane, og tiden bør helt sikkert blive en faktor for, hvordan stillingen ser ud bagefter. Der er mange alternativer undervejs, og det er af hensyn til de mindre erfarne militarynationer. Det betyder også, at alle har en chance for at komme i mål. 

Fakta
Følg konkurrencen

Følg konkurrencen her hos os på Ridehesten.com, eller på livescore lige HER. Man kan også se terrænspringningen på streamingtjenesten Discovery+ eller på tv-kanalen Eurosport 1.

Copyright Ridehesten.com
Fakta
Om Jakob Binder Struck
  • Professionel militaryrytter 
  • Er bosat Schleswig-Holstein, Tyskland, hvor han er ansat hos Dirk Schrade Eventing
  • Er søn af holdleder for seniorrytterne i dressur, Anne-Mette Binder og Christian Struck der tidligere har været holdkaptajn for senior-militarylandsholdet
  • Har tidligere været ansat hos Katrinelund på Mors 

Læs også

Ingen doping blandt OL-ryttere og heste i Tokyo

15-09-2021 09:54, af Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu klarlagt, at alle dopingprøver blandt OL-ryttere og heste er kommet tilbage negative, det meddeler FEI i en pressemeddelelse

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Svenskerne vandt guld på barfodsheste

13-09-2021 16:13, af Merete Haahr

Det er meget usædvanligt for top-konkurrenceheste at præstere på højt niveau uden sko, men svenskerne beviste ved OL i Tokyo denne sommer, at det kan lade sig gøre. Måske flere folk får øjnene op for at ride barfodet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

To gange årets bedste dressurføl debuterer i MA

18-09-2021 06:32, af Thomas Bach Jensen

Ved Dansk Varmblods Eliteskue i 2012 hed årets dressurbetonede hoppeføl JJ Filippa, mens årets dressurbetonede hingsteføl var Tailormade Attraction. I dag skal de to debutere sammen i MA ved Kirstinelund Sportsrideklubs C-stævne

Flotte priser på Følauktion Nord-Syd (video)

18-09-2021 22:22, af Thomas Bach Jensen
Avl|

Som altid er der en rigtig dejlig stemning ved Dansk Varmblods reigonale auktion, Følauktion Nord-Syd, der i aften er afholdt på Vestbirk Ridecenter. Nordentoft Equestrian har købt to føl til 100.000 og 105.000 kr.

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

Samme gerningsmand bag mishandlingssagerne i Holbæk

17-09-2021 15:47, af Annika Knudsen Lorentsen

For nogle uger siden kom det frem, at politiet havde anholdt og sigtet en mand i sagen om mishandling af hesten Flo fra Holbæk Rideklub. Nu sigter politiet den samme mand i sagen om fjordhesten Carli, der blev mishandlet så groft, at den måtte aflives tilbage i 2020, også på Holbæk Rideklub. Det skriver Politiet i en pressemeddelelse

Ugens mest sete salgshest: Ung hoppe klar til at blive formet

13-09-2021 13:07, af Trine Askjær-Jørgensen

Vil du gerne have en usleben diamant, du selv kan forme til din fremtidige stjerne? Så er Maybeline Lux, der er ugens mest sete salgshest på Ridehesten.com, måske noget for dig

Hvad kræver det at blive official?

16-09-2021 11:14, af Christine Krogh Frausing

Det er et generelt problem, at klubberne har svært ved at finde officials til springstævner, og mange opfordrer derfor til at klubberne skal finde kandidater til opgaven. Men hvad kræver det egentligt at blive official under Dansk Ride Forbund?