OL i springning - Ingen dansk finaledeltagelse

03-08-2021 13:16

Annika Knudsen Lorentsen

Den individuelle konkurrence ved OL i springning er i fuld gang, og vi har allieret os med professionel springrytter, Lars Bak Andersen, som kommer med kommentarer i løbet af konkurrencen. Vi følger danske Andreas Schou tæt, ligesom vi også vil komme med opdateringer om de andre ryttere og konkurrencen generelt

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc De Lux. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

OL i springning er i fuld gang, og her er danske Andreas Schou til start. Vi følger konkurrencen tæt, og vi har allieret os med Lars Bak Andersen, som løbende kommer med kommentarer til springningen. Se de løbende opdateringer længere nede.

Se den fulde startliste, og følg med i live-resultaterne HER.

Alt OL springning vises på DR - læs mere om hvordan det sendes HER.

Fakta
Sådan foregår den individuelle konkurrence

Ved OL i Tokyo, er der som normalt ryttere, der deltagere både som individuel og for hold, ligesom der er ryttere, der kun rider med i den individuelle konkurrence. 

OL i springning starter ud med den individuelle konkurrence, hvor der i dag rides for første gang. Her mødes 73 ekvipager, som alle har et håb om at kvalificere sig til den individuelle finale. Det er netop i den individuelle konkurrence, at der er dansk deltagelse, da Andreas Schou er den eneste danske springrytter til start i Tokyo. Den første runde i den individuelle konkurrence afholdes i dag og vises på DR2 fra kl. 12.10.

Individuel finale
Den individuelle finale afholdes i morgen kl. 12.00, dansk tid, og her mødes de 30 bedste ekvipager fra dagens konkurrence. 

Her nulstilles rytternes resultater fra tirsdagens konkurrence, og det betyder, at alle 30 ryttere rider på banen med 0 fejl. Den individuelle finale rides over en runde, med en eventuel omspringning ved lige placerede i forhold til antal fejl om medaljerne. I en eventuel omspringning vil startrækkefølgen blive lavet ud fra rytternes tid og fejl i hovedrunden. 

Fold up

SENESTE OPDATERING:

Kl. 15.46

Så er klassen slut, og det er afgjort hvilke 30 ryttere, der kommer i den individuelle finale. For at få en plads i finalen, skulle man i dag ride enten med 0 fejl eller med en enkelt eller to tidsfejl. I morgen nulstilles resultatet, og det betyder, at alle finaleekvipagerne som udgangspunkt har nul fejl. Se resultatlisten HER.

Det blev desværre ikke til en dansk finaleplads for Andreas Schou. Lidt længere nede, kan man læse mere om Andreas' ridt i dag. 

Kl. 14.46

Alle de tyske ekvipager er i den sidste del af dagens klasse, hvor Daniel Deusser har startnummer 56, Andre Thieme startnummer 64 og Christian Kukuk startnummer 72. Lars Bak Andersen fortæller, at også de tre tyskere bliver spændende at se:

– Tyskerne er også spændende at følge. Det er jo kun Deusser, der har mesterskabserfaring, men de to andre er helt klart også de rette at have udtaget til dette OL. Andre Thieme har den seneste tid leveret topresultater i nationsspringninger, og i USA. Christian Kukuk rider på en af feltets yngste heste, den kun 9-årige Mumbay, og det bliver selvfølgelig en stor opgave for dem, men jeg ved, at Christian har godt mangement med fra Ludger Beerbaums stald, hvor han arbejder, og de ville ikke stille til start, hvis ikke det var fordi de mener, at hesten er klar.

Kl. 14.40

Nu starter tredje og sidste heat af den indledende runde i den individuelle konkurrence, hvor det afgøres hvilke 30 ekvipager, der får plads i morgendagens individuelle finale.

Kl. 14.24

DR fangede Andreas Schou efter dagens ridt, hvor han forklarer omkring dagens ridt, og ser frem mod kommende mesterskaber: 

– Der skete noget, som jeg aldrig har oplevet før, at han kigger lidt på vandet, og så kommer vi til at ligge lidt for stort, og så rammer vi lige akkurat ned i vandet, og det får han lidt et chok over, forklarer Andreas om den første fejl på vandgraven, og fortsætter: 

– Derefter står han lidt imod, og den sidste fejl får vi, fordi han virkelig bare prøver at komme fejlfrit over forkanten, og så rammer vi i stedet ned i bagkanten. Han er en fantastisk hest, og der sker tit uventede ting ved mesterskaber. Det er bestemt ikke hans sidste mesterskab, vi skal bare hjem og træne videre, og så er han med garanti klar til det næste.

– Det her er virkelig toppen af sporten, hvor det er de helt små fejl, der afgør om man rider fejlfrit, eller får et eller to nedslag rundt på sådan en bane. [Lars Bak Andersen]

Kl. 14.20

Lars Bak Andersen udtaler følgende om Andreas Schous ridt:

– Det var dælme ærgerligt. Det var en utrolig flot start og det startede helt efter planen, den sprang utroligt flot igennem trekombinationen, og de havde en virkelig god rytme. Hesten bakker desværre lidt af på vandet, og så bliver der lidt langt, og så får den lige nøjagtigt en fod ned i den bagerste kant af vandgraven, som giver fejl. Den sidste kombination, der springer den lidt for meget til venstre, og vrider sig lidt, og så får de lidt langt frem til den sidste, hvor de får et nedslag på bagkanten. Ellers en virkelig god rytme i starten af banen, men det her er virkelig toppen af sporten, hvor det er de helt små fejl, der afgør om man rider fejlfrit, eller får et eller to nedslag rundt på sådan en bane.

Kl. 14.09

Desværre lykkedes det ikke helt for Andreas Schou og Darc De Lux i dag. En hov i vandgraven og en bom på det allersidste spring, betyder, at Andreas Schou ender med 9 fejl, da de også lige nøjagtigt var lidt langsommere end den tilladte tid. På mange af de andre forhindringer var Darc De Lux utroligt velspringende, men fejlene koster formodentligt den danske ekvipage en finaleplads.

Kl. 13.51

Når Andreas Schou kommer til start inden længe, midt i dagens startfelt, så er han flankeret af to af verdens absolut bedste ryttere. Lige inden Andreas er det britiske Scott Brash, som var på det guldvindende OL-hold i London, mens det Steve Guerdat fra Schweiz, som blandt andet har vundet individuelt OL-guld i London, der rider lige efter Andreas.

– De to ryttere er helt klart også nogle gode bud på dem, som kan tage medalje med hjem fra Tokyo, fortæller Lars Bak, som også fremhæver startnummer 35 og 36, som nogle af medaljefavoritterne:

– Britiske Ben Maher er helt klart en af mine medaljefavoritter, og han har Explosion W med sig i Tokyo, som han vandt EM-sølv på i 2019. Martin Fuchs fra Schweiz, kommer lige efter Ben Maher, og han har Clooney med sig, som jo netop var den hest, han vandt guld på ved EM i Rotterdam i 2019. 

Ben Maher har netop redet fejlfrit og redet sig ind i spidsen af dagens klasse, mens også Martin Fuchs har redet fejlfrit i en den 9. bedste fejlfrie tid. 

Copyright Ridehesten.com
Martin Fuchs og Clooney. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Kl. 13.43

Svenske Henrik von Eckermann leverer en fejlfri runde, og han er dermed den 12. i rækken af fejlfrie runder. Nu er der kun 10 ryttere til danske Andreas Schou rider på banen. 

Kl. 13.34

Vi mangler stadig mange af de allerbedste ryttere, men alligevel er der hele 10 ekvipager ud af de indtil videre 29 ekvipager, der har redet fejlfrit. 

Kl. 13.27

En tidsfejl til norske Geir Gulliksen, som er den ældste deltager ved OL i springning. Geir er 61 år, og den individuelle repræsentant fra Norge. 

Kl. 13.16

Udover danske Andreas Schou, og mange af de udenlandske topnavne, så er det selvfølgelig også interessant at følge de andre nordiske ryttere: 

– Både de svenske ryttere, som også skal ride i holdkonkurrencen, og norske Geir Gulliksen, som rider individuelt, er meget interessante at følge, udtaler Lars Bak Andersen. 

Norske Geir Gulliksen rider på banen inden længe, som første rytter i andet heat, og han har startnummer 27. Svenske Henrik von Eckermann har startnummer 33, svenske Malin Baryard-Johnsson har startnummer 40 og svenske Peder Fredricson har startnummer 48.

TIDLIGERE OPDATERINGER:

Se tidligere opdateringer fra konkurrencen HER.

Tidligere på dagen opdaterede vi omkring det første heat af ryttere i springkonkurrencen. Læs mere om det HER, hvor Lars Bak Andersen blandt andet også gjorde os klogere på Andreas Schous plan for konkurrencen.

Copyright Ridehesten.com
Lars Bak Andersen. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Fakta
Om Lars Bak Andersen
  • Professionel dansk springrytter
  • Bosat i Elmshorn i Tyskland
  • Driver sin egen salgs- og konkurrencestald
  • Søn af berider Vibeke Degn Andersen og banebygger og springtræner Bo Bak Andersen
  • Har tidligere blandt andet været ansat som rytter hos Stutteri Ask, hos Holstenerforundet og hos Sören von Rönne

Læs også

Ingen doping blandt OL-ryttere og heste i Tokyo

15-09-2021 09:54, af Annika Knudsen Lorentsen

Det er nu klarlagt, at alle dopingprøver blandt OL-ryttere og heste er kommet tilbage negative, det meddeler FEI i en pressemeddelelse

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Svenskerne vandt guld på barfodsheste

13-09-2021 16:13, af Merete Haahr

Det er meget usædvanligt for top-konkurrenceheste at præstere på højt niveau uden sko, men svenskerne beviste ved OL i Tokyo denne sommer, at det kan lade sig gøre. Måske flere folk får øjnene op for at ride barfodet

Nyhedsvagt

Har du en nyhed eller en god historie?

Christine Krogh Frausing

Christine Krogh Frausing
Skribent
53 20 02 00
ckf@ridehesten.com

Skriv til os

Mest læste

Individuel EM-sølv i Kür til Dufour og Bohemian (video)

11-09-2021 17:14, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: Det var ridning i absolut verdensklasse, som vi var vidne til under seniorenes kür-finale ved EM. Bohemian satte nærmest ikke en hov forkert til tonerne af les miserables, og dermed lykkedes det for Cathrine Dufour at opnå seniorkarrierens første individuelle sølvmedalje

Næsten alt udstyr stjålet hos Dressurstald Willum Thomsen

17-09-2021 13:01, af Annika Knudsen Lorentsen

I morges var det en realitet, at alle sadler og en stor mængde andet kvalitetsudstyr var blevet stjålet fra sadelrummene hos Rune Willum og Joachim Chr. Thomsen ved Hårlev på Sjælland. Det er ikke nemt at drive en stald uden udstyr og derfor håber de, at det er muligt at finde frem til noget af udstyret ved at dele historien her på ridehesten.com

Isabell Werth går på pension

14-09-2021 20:04, af Christine Krogh Frausing

Isabell Werth har nu offentliggjort hvornår hun har tænkt sig endegyldigt at hoppe ud af sadlen, til German Press Agency. Der er et par mål inden hendes pension, men tidspunktet er dog sat fast

Det sker ved EM i dag lørdag

11-09-2021 06:28, af Kristine Ulsø Olsen

EM i dressur i Hagen: For både U25 og seniorernes vedkommende skal der uddeles individuelle medaljer i dag, og hele seks danske ryttere er klar til at gøre deres for at kæmpe for de rød/hvide farver, når der skal rides U25 Grand Prix og kür for seniorerne. Se de danske starttider her i nyheden

Ramoneur tabte kampen til forfangenhed

10-09-2021 11:11, af Thomas Bach Jensen

OL-hesten Ramoneur, der blev dårlig i Tokyo og fik konstateret forfangenhed kort før konkurrencerne og måtte udgå, er nu blevet aflivet i armene på sin rytter Tanya Karen Seymor

Avlshingsten Danone er her ikke mere

12-09-2021 11:37, af Annika Knudsen Lorentsen

Hannoveranerhingsten Danone er blev aflivet i går, da han var blevet diagnosticeret med en levertumor og derfor ikke stod til at redde. Hingsten er blandt andre far til Dante Weltino, der netop har gået OL og EM med svenske Therese Nilshagen

Søgaards tophest Slæbækgård's Santino solgt til USA

17-09-2021 09:43, af Annika Knudsen Lorentsen

Efter 12 år som ejer af Slæbækgård's Santino, har Michael Søgaard solgt den velgående Dansk Varmblodshest, som han blandt andet har deltaget ved UVM på og blevet topplaceret ved DM med flere gange

Politiet efterforsker sager om skamfering af heste

17-09-2021 12:16, af Annika Knudsen Lorentsen

Hele fem episoder har politiet kendskab til, hvor heste er blevet mishandlet på deres folde nord for Randers i området ved den lille by Mejlby. Politiet efterforsker nu sagen, hvor altså flere hesteejere har opdaget, at deres heste er blevet skåret med skarpe genstande

Werths Weihegold bliver snart pensioneret fra sporten

17-09-2021 11:02, af Annika Knudsen Lorentsen

Ejeren af Isabell Werths mesterskabshest Weihegold har bekræftet, at hoppen, som har et utal af sejre bag sig, bliver pensioneret enten i slutningen af dette år eller efter World Cup-finalen 2022

– Det bliver det største vi nogensinde har lavet

12-09-2021 10:14, af Annika Knudsen Lorentsen

Når Hjallerup Rideklub fra torsdag-søndag i den kommende uge inviterer til landsstævne, så bliver det et brag af et stævne, hvor arrangørerne har gjort noget ekstra ud af alt. Klasserne byder på alt fra 115 til 150 cm og så skal finalen i årets Agria DRF Mesterskab for klubhold i springning afgøres