OL-rytters gods i brand - tre heste mister livet

12-02-2022 07:34

Christine Krogh Frausing
Skribent

Fredag aften gik staldbygningen på Krabbesholm Gods i flammer, hvor tre heste, en hoppe og to føl, har mistet livet, og en person er bragt på skadestuen med mistanke om røgforgiftning

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fredag aften kl. 20 modtog Lejre Brandvæsen meldingen om, at en staldbygning ved Krabbesholm Gods stod i flammer. Lejre Brandvæsen rykkede ud, men fandt hurtigt ud af at de måtte indkald assistance fra naboberedskabet, Frederiksborg Brand og Redning i Skibby. 

Trods den masive udrykning, mistede tre heste i nat livet til flammerne. 

Seneste melding fra politiet var i går aftes kl. 21.56, hvor de skrev at hestestalden var overtændt, og at tre heste havde mistet livet, da de brændte inde. 1 hest er dog reddet ud, imens 1 hund meldes savnet. Branden var allerede i går aftes under kontrol, og politiet mener at den må være opstået i en el-installation på loftet.

Torben Kristiansen, der bor på godset, fortæller til Ridehesten, at det var en hoppe og to føl der måtte lade livet.

– Vi leder fortsat efter hunden, da der endnu ikke er fundet noget lig. Vi håber den er løbet væk og har gemt sig, men området er jo meget stort, så hvor skal man starte?, fortæller Torben Kristiansen. 

– Branden er opstået i en staldbygning, og den seneste melding fra brandvæsnet er, at det er lykkedes at forhindre den i at brede sig til de øvrige bygninger, siger vagtchef Boye Rasmussen fra Midt- og Vestsjællands Politi, til TV2.

En person har forsøgt at redde hestene ud, hvilket har betydet at vedkommende er blevet indlagt med en potentiel røgforgiftning. 

– Der skal ikke ret meget røg til, for at der kan være risiko for røgforgiftning, så vedkommende bliver bragt på skadestuen, fortæller Boye Rasmussen, til TV2

Copyright Ridehesten.com
Billede taget til morges, efter brandslukning. Foto: Privat/Torben Kristiansen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Merethe Jensen opvoksede på Krabbesholm Gods 

På Krabbesholm Gods opvoksede springrytter Merethe Jensen, der i sin karriere har redet det bedste danske resultat ved OL i ridebanespringning, nogensinde. Merete red sig som 22 årig ind på en flot ottendeplads, da hun i 1992 red OL i Barcalona med hoppen Maxine. 

Merethe sprang ponytiden over, og allerede som 12-årig red hun sin første S-klasse for heste. Herefter gik det stærkt, og som juniorrytter blev hun danmarksmester.

Copyright Ridehesten.com

Som teenager red hun ofte ved hingstekåringen i Herning, hvor hun red hingste i S-springklasserne, og i en meget ung alder blev hun en erfaren og meget indfølende rytter, der havde en særlig kemi med sine heste.

Efter OL gik turen til Paul Schockemöhle, hvor hun red i adskillige år for at dygtiggøre sig, og samtidig var hun på det danske landshold, red utallige internationale stævner og nationsspringninger i og udenfor Europa.

– Min tid i Tyskland er jeg meget taknemmelig for. Her lærte jeg virkelig meget, fortæller Merethe Jensen til Ridehesten i forbindelse med en artikel i 2019. 

For et par år tilbage valgte Merethe at drosle ned, da hun måtte erkende at hun kun kan ride to heste i en times tid om dagen. Den tredje hest gør ondt, og derfor nøjes hun med to. I stedet gik hun i gang med at avle, og hendes første føl var på hoppen Corina, som hun har redet flere 140 cm klasser med. Desværre pådrog hoppen sig et par skader, der derfor blev startskuddet til avlereventyret. 

– Til sidst synes jeg, at det var synd at starte hende op på ny, så i april 2017, da hun var 11 år, fik jeg min fantastiske dyrlæge Marianne Fjord Larsen til at kigge hoppen bagi, og hun sagde så "Det er nu!", husker Merethe. 

Således avlede Merethe hendes første føl, der blev efter Partydance.

Læs også

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen