OL-springheste i toppen af WBFSH's rangliste

21-09-2021 18:43

Annika Knudsen Lorentsen

Den seneste opgørelse af World Breeding Federation for Sport Horses rangliste for springhesteavlere har avlerne til tre nylige OL-medaljetagere i toppen og øverst er det avleren til King Edward, der vandt holdguld med Henrik von Eckermann

Copyright Ridehesten.com
Henrik von Eckermann og King Edward. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nyligt opgjorte rangliste for springhesteavlere fra World Breeding Federation for Sport Horses tæller resultater fra den 1. oktober 2020 til og med den 31. august 2021. 

Her opgøres en liste over de avlere, der har avlet springheste, der har opnået flest point i perioden og ganske interessant er det, at der netop nu er tre OL-medaljeheste i toppen af listen. 

Bedst er King Edward e. Edward 28/Feo (opdr. Wim Impens), som med Henrik Von Eckermann i sadlen har opnået mange gode resultater, herunder en individuel fjerdeplads ved OL i Tokyo, hvor de også var på det guldvindende hold fra Sverige. King Edward er placeret i top med 1310 point. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

På andenpladsen er det den individuelle guldvinder fra OL i Tokyo. Her er det nemlig Explosion W e. Chacco-Blue/Baloubet du Rouet (opdr. W Wijnen, Berlicum NB), som bliver redet af britiske Ben Maher. Han har opnået 1295 point. 

Copyright Ridehesten.com
Ben Maher og Explosion W. Foto: Hippo Foto - Dirk Caremans

Tredjepladsen går til endnu en OL-holdguldsvinder. Her er det H&M Indiana e. Kashmir van Schuttershof/Animo's Hallo (opdr. W. Vanderlinden - Van Turtelboom - Ruys), der bliver redet af svenske Malin Baryard-Johnsson og som samlet har 1175 point for perioden. 

Bedste Dansk Varmblods-hest 
Der er også Dansk Varmblods-heste af finde på listen og den bedst placerede er hoppe Remix e. Quidam de Revel/Come On (opdr. Thomas Dresler), som i perioden har gået med blandt andre schweiziske Elin Ott i klasser tom. 160 cm. Hoppen er placeret lige udenfor top-100 som nr. 103. 

Se hele listen HER

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen