Om et kort øjeblik afgøres Danmarks største sportsnavne

16-10-2021 18:41

Christine Krogh Frausing
Skribent

I aften kårer DR det største sportsnavn af dem alle. I anledningen af Danmarks Idrætsforbund fejrer 125-års jubilæum, er 125 danske atleter nomineret til at vinde den eftertragtede pris, som Danmarks største sportsnavn

Copyright Ridehesten.com
Anne Grethe Törnblad med Lis Hartels mindepris. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Når det om få timer afgøres, hvem der skal vinde titlen som Danmarks største sportsnavn, er det 125 atleter der kæmper om titlen. I juni udpegede idrætsforbundet de største atleter tilbage fra 1896 og til nu. Klokken 21 sender DR live direkte fra Koncerthuset, hvor det afgøres hvem der er den største af dem alle. 

Blandt de nominerede finder vi hele to ryttere, der er med i opløbet. Lis Hartel, der er dobbelt sølvmedaljevinder ved OL 1952 i Helsinki og i 1956 i Stockholm, er én af dem. Lis blev uofficiel verdensmester i 1954 - det var først i 1966 at der blev oprettet et officielt verdensmesterskab. Lis er fra 1921, og da hun i en alder er af blot 23 år bliver ramt af polio, satte hun et stort og flot eksempel for mange. Lis kæmpede sig tilbage, på trods af lammelse, og blev en af Danmarks mest succesfulde ryttere. Lis vandt hele syv Danmarksmesterskaber. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Grethe Törnblad og Marzog, der er hesten Anne Grethe vandt de store sejre med. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard

Anne Grethe Törnblad vandt OL-sølv i 1984 i Los Angeles. Derudover har Anne Grethe vundet verdensmesterskaberne i 1985, og var ved OL i Seul i 1988 fanebærer for den danske delegation. I 1980 var Anne Grethe udtaget til OL i Moskva, men som mange enten husker, eller har hørt om, boykottede alle ryttere fra vestlige lande Legene. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Om rytterne skal vinde prisen, afgøres altså om lidt mere end 2 timer, hvor du kan se jubilæumsshowet på DR1.

Kilde: DR.dk

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen