Om situationen på Hesselhøj

02-05-2018 16:41

– Vi behandler på 24 heste lige nu, en hest er død og en er slinger, fortæller Hans Jørgen Höeck om situationen på Hesselhøj

Copyright Ridehesten.com
Hans Jørgen Höeck.

– Vi er ikke ved at dø, men det er rigtig hårdt, indleder Hans Jørgen Höeck, som har lukket Hesselhøj trænings- og salgsstald samt hingstestationen, da der er konstateret herpes-virus i det ene staldafsnit.
–  Vi ved ikke, hvad de næste timer bringer, men når jeg taler med Jon på Dalumgaard (berider Jon D. Pedersen), så har vi ikke nået højdepunktet endnu. Vi behandler på 24 heste med feber lige nu, og det er det højeste antal til dato, fortsætter han. En af de rideheste, som er angrebet af virus, er død, en anden er blevet slinger, og det betyder lige nu, at den ikke kan urinere og gøde uden hjælp. 

– Vi står op om natten og kigger til hestene, og jeg må indrømme, at man frygter lidt at gå ind i stalden om morgnen, erkender Hans Jørgen, der har læst op på sygdommen og følger udviklingen tæt. – Hesten kan være smittebærer, uden den har feber, og dermed kan man heller ikke se, om den er smittebærer i en prøve, så det er også et problem. Dermed kan en rask hest bære sygdommen videre. 

Det er det ene staldafsnit på Hesselhøj, som er ramt af virus. Det er det staldafsnit, hvor de unge heste står, heste, som har været på stedet i under tre måneder. Det andet staldafsnit med heste, som har været på stedet i længere tid, er ikke ramt. 

Ingen af hingstestationens hingste er ramt af sygdommen, alligevel har Hans Jørgen valgt at lukke hingstestationen ned.
– I forhold til hingstene, så er jeg måske hysterisk, men indtil videre er den del af forretningen lukket ned.
– Vi ved, vi kommer ud på den anden side af dette, og vi vil have lært noget af det. Vi har været i gang i 20 år, og det er det værste, vi har oplevet. Ja, vi er meget nede, men forsøger at få det bedste ud af det, slutter Hans Jørgen.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen