Opsang fra ejer: Stop med at fodre vores heste

18-06-2018 16:55

Camilla Tiefensee Schrøder

Cecilie Skov fra Liseleje i Nordsjælland mistede sidste år en hest, fordi den var blevet fodret med nyslået græs, og fornylig var det ved at gå helt galt igen, da en hest fik spiserørsforstoppelse. Nu kommer hun med en kraftig opfordring til de velmenende forbipasserende ved folden

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Skov driver Lisevang Hestepension og Rideskole nord for Frederiksværk sammen med sin søster. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lad være med at fodre andres heste, for de kan risikere at dø af det.
Sådan lyder opfordringen fra hesteejer Cecilie Skov, der flere gange har oplevet, at hestene på hendes gård og hestepension i Liseleje ved Frederiksværk er blevet alvorligt syge, efter at velmenende, men uvidende mennesker har fodret dem ved folden.

– Jeg beder jer om IKKE at give hestene hverken græs, gulerødder (nogle heste kan ikke tåle gulerødder) eller noget andet. Nyd synet af dem, men giv dem ikke mad, skriver Cecilie Skov i et opslag på facebook, som er blevet delt over 4700 gange og siden beskrevet i en artikel af TV2 Lorry.

Hun skrev opslaget, efter hun endnu engang havde set nogle piger, der fodrede hestene fra hegnet, hvorefter en af hestene fik en voldsom spiserørsforstoppelse.
– Vi har nu brugt et døgn på at få vores hest på benene igen. Det var tæt på at gå galt, skriver Cecilie, som priser sig lykkelig for, at hun var hjemme og opdagede den akutte tilstand i tide.

Hest døde af plæneklipper-græs
Allerede for to år siden satte familien skilte op ved folden, hvor der står "fodring forbudt", men det har ikke stoppet problemet. I et enkelt tilfælde gik det endda så galt, at en hest døde.
– Sidste år mistede vi en hest, som blev fodret med græs fra en græsplæne, der var slået med maskine, hvilket gjorde, at han måtte aflives under operationen på dyrehospitalet. Skaderne var for store, skriver den frustrerede hesteejer.

Copyright Ridehesten.com
Skiltet har været sat op ved foldene i 2 år, men har ikke virket, og derfor har den frustrerede hesteejer i stedet forsøgt at udbrede budskabet på de sociale medier. Foto: privat
Nyheden fortsætter efter annoncen

Positiv respons
Cecilie håber, at opmærksomheden i medierne kan være med til at sætte fokus på, at man ikke fodrer andres dyr. Som hun skriver i opslaget: "Man fodrer jo heller ikke andres hunde eller børn, hvis man ser dem i haven".
Responsen fra omverdenen har været positiv, og hun fortæller til Ridehesten.com, at hun har fået henvendelser fra flere, der har fodret heste i god tro.
– Mange skriver, at de ikke anede, det kunne skade, og at de før har givet heste foder eller godbidder, men at de vil stoppe med det fremover, siger Cecilie Skov.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner