Oslo Horse Show 2017

14-10-2017 09:00

Nogle af verdens bedste ryttere kæmper denne uge for sejren ved sæsonens første World Cup kvalifikation i Oslo. Det internationale stævne byder på masser af flot springning, og flere danske ryttere har også taget turen til Norge, hvor det indtil nu er blevet til flere placeringer, heriblandt en sejr til Simon Yde

Nyheden fortsætter efter annoncen

For 26 år i træk åbner Oslo Horse Show ballet for sæsonens første World Cup kvalifikation i springning. Startlisten byder på en spændende række af ekvipager, og ikke mindre end 7 af verdensranglistens top ti vil deltage. Det bliver samtidig en lidt speciel sæson i år, det er nemlig 40 år siden den første World Cup løb af staben for første gang i  i Göteborg i Sverige i 1979, og har siden været et tilløbsstykke for nogle af verdens bedste ryttere.

Vinderen i Oslo er næsten altid at finde ved finalen, der i år, bliver afholdt i Paris til april – faktisk kun med én undtagelse de seneste 10 år, hvor sidste års vinder blev Alberto Zorzi. Den 28-årige springrytter var placeret som nr. 109 på verdensranglisten på det tidspunkt, men fik slået sit navn fast, da han vandt sejren i Oslo, og han er også tilbage i år.

Konkurrencen er hård, men også flere danske ryttere er taget turen for at deltage i det internationale Olso Horse Show stævne, hvor det også er blevet til fine danske placeringer.

Torsdag tog danske Simon Yde sejren i CSI2* 130 cm med den 11-årige hoppe Cherie e. Meckl/Marko, der leverede klassens absolut hurtigste tid med nul fej og 30,37 sekunder.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Også Anne Charlotte Bøgh- Sørensen og den 10-årige DV-hingst hingst Stenagers Hard to Beat e. Heartbeat/Leando (opdr. Birgitte Bøgh Søresen) var på banen torsdag i en CSIAm, hvor ekvipagen tog en flot andenplads med nul fejl efter omspringningen, hvor ekvipagen red ind i tiden 35,84 sekunder.

Fredag var Anne Charlotte Bøgh-Sørensen endnu engang på banen i CSIAm, denne gang med den 8-årige hoppe Picobello Judarco e. Udarco Van Overis / Nabab de reve. Ekvipagen red en flot nulrunde i tiden 65,67 sekunder og indtog dermed en flot andenplads

Hos ponyerne blev det fredag til en fjerdeplads til Anna Sofie Tørnæs og Kalypso Skovgaard, der efter nul fejl red ind  i tiden 70,90 sekunder.

Se startlister og resultater HER

Læs mere HER

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner