Østrigske Felix Koller kæmper med dopingsag

20-08-2019 13:41

Annika Knudsen Lorentsen

Ved Europamesterskaberne for ungryttere sidste år endte Felix Koller som nr. 2 og dermed fik man for alvor øjnene op for den unge rytter, som nu er midlertidigt udelukket af FEI på grund af en positiv dopingprøve fra hans hest Captain Future. Det østrigske forbund er overbeviste om den unge rytters uskyld, men sagen undersøges stadig

Copyright Ridehesten.com
Felix Koller og Captain Future ved Falsterbo Horse Show 2019.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den succesfulde 22-årige østrigske springrytter Felix Koller vandt sidste år sølv ved Europamesterskaberne for ungryttere på Captain Future 3, og har opnået flere flotte internationale resultater, senest ved Falsterbo Horse Show, hvor han blandt andet vandt en 145 cm klasse på Chaciente e. Chacco-Blue/Converter 2 og deltog i Nations Cup med Captain Future 3 e. Cristallo/Piano II.

Nu er den unge springrytter, i følge St. Georg, midlertidigt udelukket af FEI på grund af en positiv dopingprøve fra netop hesten Captain Future. I begyndelsen af juni konkurrerede Felix Koller som en del af det østrigske hold i Nations Cup i St. Gallen og her blev hans heste testet positiv for det ikke-godkendte stof diisopropulamin. 

– Vi er 100 % overbeviste om Felix Kollers uskyld, fordi vi antager, at stoffet utilsigtet blev leveret af et fodertilskud, som er meget brugt i springsporten. Vi, i det østrigske rideforbund (OEPS), arbejder fuldt ud sammen med FEI og vil gøre alt, hvad vi kan for at løse sage så hurtigt som muligt, fortæller den østrigske landstræner Marcus Wallishauser, som har forsøgt at suspendere forbuddet mod Felix Koller gennem en høring med FEI, dog uden succes. 

Siden d. 7 august har den unge rytter derfor været udelukket, og en endelig beslutning i sagen er endnu ikke faldet. Udelukkelsen er ikke kun træls for den unge rytter selv, for det østrigske hold skal også undvære en af sine stærkeste ryttere ved EM. 

Talentfuld ung mand

Nyheden fortsætter efter annoncen

Felix Koller har i næsten 1,5 år arbejdet som rytter ved Paul Schockemöhle, og sidste år vandt han som den første østrigske ungrytter en medalje ved Europamesterskaberne for ungryttere. 

Siden da har Koller regelmæssigt været en del af det østrigske Nations Cup-hold og har opnået flotte resultater i blandt andet Peelbergen og Mannheim. Felix Koller blev nomineret som en "Rising Star" sidste år ved FEI Award og er også medlem af Young Riders Academy

– Sundhed og velvære for mine heste er højeste prioritet for mig. Kortvarig succes interesserer mig ikke. Jeg ville aldrig tage den mindste risiko og medbringe en hest, der ikke er egnet til at starte. Jeg er meget omhyggeligt og proaktiv med at behandle spørgsmålet om medivin, og jeg henter information om hvert produkt direkte fra producenten. Vi undersøger i alle retninger om, hvordan dette stof måske er kommet ind i Captain Future. Jeg vil desuden gerne takke min familie, min arbejdsgiver og alle partnere, der står bag mig og støtter mig i min indsats for at forklare, hvordan denne forfærdelige hændelse er sket, fortæller Felix Koller til OEPS. 

Stoffet Diisopropylamin

Stoffet er på listen over forbudte stoffer hos FEI. Som et forbudt stof, må det ikke bruges på heste på noget tidspunkt. Stoffet hører til grunne af vasodilatatorer, som er medivin der bruges ved vaskulære lidelser, det vil sige, at det påvirker blodkarene. Diisopropylamin er delvist en del af vitaminet B15, som er inkluderet i nogle supplerende fodertyper. Vitamin B15 er ikke et egentligt vitamin og kan betragtes som en type øjeblikkeligt ilt, der har en positiv effekt på den fysiske udholdenhed og ydeevne. 

Læs også

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen