Palma topper Stutteri Ask Trophy

13-02-2024 15:56

Trine Askjær-Jørgensen

Særligt én rytter har gjort sig godt bemærket ved Scandinavia Jumping Tour i Odense de sidste par dage. Palma Sophie Gry Jansson-Christensen er nemlig blevet placeret hele fire gange på tre forskellige niveauer

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Sligo Lux to Queeney. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne uge går det løs med anden kvalifikationsrunde af Stutteri Ask Trophy ved det populære springstævne Scandinavia Jumping Tour, som finder sted i Odense Congress Center. Her er hallerne i uge 7 proppet med ponyer, heste, ryttere, deres forældre, trænere osv., som er kommet for at starte klasser på D-, C- og B-niveau

Stutteri Ask Trophy er en landsdækkende turnering i springning for children-, kat. I- og kat. II-ponyryttere, U18- og U25-ryttere på B-niveau. Den er lanceret i et samarbejdet mellem Dansk Ride Forbund og Stutteri Ask, og ideen med turneringen er at udvikle og fremme den danske ungdomselite i springning.

Turneringen afvikles til B-stævner og består af to kvalifikationsstævner og en finale. Riders Cup var i uge 3 værter for den første kvalifikation, mens Scandinavian Jumping Tour i denne uge holder den anden. Begge gange er alle aldersgrupper samlet ved det samme stævne, og det samme gør sig gældende, når Stutteri Ask i uge 12 afvikler finalen.

Ved hvert af de to kvalifikationsstævner går der tre klasser i hver aldersgruppe af Stutteri Ask Trophy. Ekvipagerne opnår placeringer jfr. DRF's placeringstabel, og de kan samle point i alle tre klasser ved hvert stævne. Pointene fra de tre kvalifikationsstævner lægges sammen, og det er de 30 ekvipager i hver aldersgruppe med sammenlagt flest point, som kvalificeres til finalen. En ekvipage skal have deltaget i min. to kvalifikationsklasser for at kunne deltage til finalestævnet.

Copyright Ridehesten.com
Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Parc Icon. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

I top på tre niveauer
Søndag og mandag er første og anden afdeling for children-, kategori I- og II-ponyryttere blevet afviklet, mens tredje afdeling rides i dag. Særligt én rytter har gjort sig bemærket; Palma Sophie Gry Jansson-Christensen er nemlig blevet placeret i klasserne på hver af de forskellige niveauer.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Søndag lagde Mathilde Jacobsen og Stemar's Magic Melih e. Magic Dancer/ Valentino (opdr. Marianne Kokholm) ud med at vinde afdeling 1 for kategori II-ponyer, som gik i MB1*. Mandag overtog Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Sligo Lux to Queeney e. Lux Z den position og vandt anden afdeling, som gik i MB2**.

Hos kategori I-ponyerne var det søndag Frederikke Hoffmann Kønigsfeldt og Kingdom Connie e. Derrymore Duncan/ Glencarrig Finn, der vandt første afdeling, som gik i MB1*, mens Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Parc Icon mandag fik overtaget og løb med sejren i anden afdeling, som gik i MA1*, lige foran Frederikke på en anden pony.

I første og anden afdeling for children-ryttere, som har gået i henholdsvis LB** og LA1* var Palma Sophie Gry Jansson-Christensen og Lyndon e. Numero Uno/ Silvio I suveræne og vandt begge klasser.

Der er altså lagt i kakkelovnen til en spændende tredje afdeling af Stutteri Ask Trophy for pony- og childrenryttere i dag, inden der på torsdag tages hul på junior- og U25-rytternes kvalifikationsrunde.

Stævnets start- og resultatlister.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen