Pararytter vinder idrætspris

30-05-2018 10:38

Camilla Tiefensee Schrøder

Paradressurrytteren Line Munk Madsen har modtaget Den Nordjyske Idrætspris på 100.000 kr

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det var en meget overvældet Line Munk Madsen, der tirsdag aften modtog Den Nordjyske Idrætspris under stor jubel fra salen ved NORDJYSKE Direkte-show i Arena Nord i Frederikshavn. Det skriver Nordjyske.dk.

Den 26-årige paraatlet fortæller til Nordjyske, at hun slet ikke havde troet, hun kunne vinde.
–  Jeg er stadig helt i chok, men det er da en vildt dejlig fornemmelse at blive hyldet. Der er ikke mange penge i paradressur, så det her kan virkelig hjælpe mig meget langt. Det kan måske endda hjælpe mig på vej mod at få en ny hest, siger hun.

En imponerende indstilling
Prisen, som er på 100.000 kr., blev uddelt af NORDJYSKE Medier og Aalborg Stiftstidendes Fond. Den gives til en klub, en leder eller en atlet fra Nordjylland, som gennem særlig indsats har gjort sig fortjent til et økonomisk skulderklap.

Dommerkomitéens begrundelse var, at hun fortjener prisen, fordi hun "Trods en svær sygdom har vist en imponerende indstilling til livet. Hun er et fantastisk forbillede for andre unge som gamle, fordi hun viser, at man uanset muskelsvind kan dyrke sport på meget højt niveau. Hun har trods store udgifter og stort set ingen indtægter vundet både DM-guld og det nordiske mesterskab."

Med på det højeste niveau
Der var mere end 100 indstillede til prisen, og i alt tre var nomimeret. De to andre var mountainbikerne Aalborg Trailbuilders og foreningen Thisted Gymnastik og Idrætskultur.

– Det er supersejt for parasporten, at den bliver synlig på den måde, udtaler landstræneren for paradressur, Astrid Gemal. – Og så er det et kæmpe cadeau til Line, som gør en rigtig stor indsats for at være med på allerhøjeste niveau. I år har hun virkelig vist klasse på to heste og været med i topkampen i sin grad.

Line Munk Madsen, som rider grad I, har bl.a. vundet medaljer ved NM i Kristiansand, vundet Nations Cup i Waregem samt redet sig til to sejre ved det internationale paradressurstævne på Blue Hors. I næste uge er hun til start ved DM på Broholm.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen